Drömmål av Zlatan när Inter vann

Italien

Inter-Bologna 2-1
1-0, 24', Ibrahimovic; 2-0, 50', Adriano; 2-1, 56', Moras

Inter vann serie A-mötet med Bologna med 2-1 och Zlatan Ibrahimovic fick till ett riktigt drömmål - som en repris av hans 1-1-klack mot Italien i EM 2004.

Hemmalaget dominerade matchen och Zlatan hade flera chanser att näta och i den 25:e minuten satte han hälen till Adrianos inlägg och årets tredje ligamål var ett faktum. Svensken skapade sig ytterligare målchanser och stod också för flera fina framspelningar. Han brände dock ett ypperligt läge till 3-1 på tilläggstid - frilägesskottet gick ett par decimeter utanför stolpen.

I den 49:e minuten blåste domaren straff sedan Bolognas Sergio Volpi tagit med handen på Faioli Amantino Mancinis inlägg. Adriano satte kallt 2-0.

Reduceringen sju minuter senare var en bjudning från Interförsvaret som inte kunde bestämma sig för hur de skulle rensa bort ett inlägg. Bollen damp ner på Javier Zanetti, som ofrivilligt serverade en ren Evangelos Moras, som tackade för den utmärkta passen och placerade in bollen.

Inters segersiffror kunde blivit större och Bologna kunde mycket väl ha kvitterat men gästerna fick inkassera femte raka förlusten.

Tidigare under kvällen spelade Lazio och Lecce 1-1 efter mål av Simone Inzaghi respektive Simone Tiribocchi. Lazio och Inter delar serie A-ledningen på tretton poäng efter sex matcher.