Dzeko sänkte Napoli med dubbla mål i toppmötet

Serie A

Edin Dzeko blev hjälte för Roma i toppmötet med Napoli. Anfallaren stod för två mål och låg bakom 3-1-segern för Roma som gick om Napoli i tabellen.

Napoli hade en poäng till godo på Roma inför mötet lagen emellan. Med två mål såg Edin Dzeko till att skjuta Roma upp på andraplatsen i tabellen, förbi Napoli. Bosniern stod för två mål i 3-1-segern under lördagen.

I slutminuterna av första halvlek tog gästerna ledningen. Mohamed Salah vann bollen från Kalidou Koulibaly nere vid kortlinjen och spelade in bollen. Mitt i straffområdet mötte Edin Dzeko och skickade in 1-0-målet.

Knappt tio minuter in i den andra halvleken slog Dzeko till igen. Trots att han hölls i rejält lyckades anfallaren nicka in 2-0.

I den 58:e minuten revanscherade sig Koylibaly något för misstaget vid 1-0-målet. Backen gick upp riktigt bra och nickade stenhårt in reduceringen.

Fem minuter från slutet punkterade Mohamed Salah matchen efter en misslyckad uppflyttning från Napoli. Salah var kylig och placerade in 3-1 via stolpen.

Roma är i och med segern tvåa i Serie A, två poäng före Napoli. Upp till ettan Juventus är avståndet två poäng. Juve har dessutom en match mindre spelad och möter Udinese under lördagskvällen.