Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
14v

EA agerar - plockar bort Ronaldo från sin hemsida

Foto: Bildbyrån/EA Sports.

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt.
Det har fått tv-spelstillverkaren EA Sports att agera.
Omslaget med portugisens bild är nu därför borttaget från hemsidan.

Under 2017 publicerade den ansedda tyska tidningen Der Spiegel komprometterande uppgifter kring portugisen Cristiano Ronaldo. En kvinna, som vid tillfället var anonym, hävdade att hon våldtagits av Ronaldo – och att superstjärnan därefter köpt hennes tystnad för 375 000 dollar.

Nyligen trädde kvinnan, Kathryn Mayorga, fram med namn och bild i en ny intervju med tidningen och berättade om den där kvällen i Las Vegas 2009 - och ärendet har åter tagits upp av polisen.

EA Sports, tv-spelstillverkaren, som på sitt nya spel, Fifa 19, har portugisen på omslaget, har nu valt att agera på sina olika kanaler. Ronaldo finns inte längre med på företagets hemsida, i stället är det bara en ljusblå front med texten ”Fifa” på. De andra spelen, som NHL, PGA Tour och Madden har dock kvar sin respektive omslagsstjärna. Enligt spanska AS har man dessutom valt att plocka bort omslaget med Ronaldo från sina olika konton på sociala medier.

”Vi har sett de oroande rapporterna som beskriver anklagelserna mot Cristiano Ronaldo. Vi följer utvecklingen noga då vi förväntar oss att våra omslagsidrottare och ambassadörer ska uppföra sig på ett sätt som överensstämmer med EA:s värderingar”, skriver företaget i ett mail till nyhetsbyrån Reuters.

Även skotillverkaren Nike, vilka Ronaldo har ett miljardavtal med, har uttalat sig om uppgifterna kring portugisen:

”Vi är djupt oroade över besvärande anklagelserna och kommer att följa utvecklingen noga”, skriver man.

Cristiano Ronaldo har hela tiden förnekat anklagelserna.

"Jag förnekar bestämt anklagelserna mot mig. Våldtäkt är ett avskyvärt brott som går emot allt jag är och tror på. Jag är angelägen om att rentvå mitt namn och jag vägrar mata media med det här spektaklet som skapats av människor som vill frjämja sig själva på min bekostnad", skrev han på Twitter tidigare i veckan.

Publicerad 2018-10-05 kl 15:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons