Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN
48v

Efter Donnarummas besked: "Vi blev hotade av Milan"

Foto: Bildbyrån

Gianluigi Donnarumma har valt att inte förlänga med Milan.
Nu berättar agenten Mino Raiola varför.
- Vi tog ett beslut som vi inte ville ta och det har inget med pengar att göra. Vi blev hotade, säger han enligt italienska medier.

Beskedet kom i förra veckan: Milans 18-årige målvaktstalang Gianluigi Donnarumma förlänger inte sitt kontrakt, som går ut nästa sommar.

Donnarumma har sedan dess blivit kritiserad från flera håll och under gårdagens möte med Danmark i U21-EM blev han hånad av fansen. Det kastades in låtsassedlar i hans mål och på läktaren bakom syntes en banderoll med texten: "Dollarrumma".

Spelarens agent Mino Raiola träffade italiensk media innan söndagens incident och berättade om anledningen bakom målvaktens beslut.

- Situationen blev våldsam och fientlig och det fanns ingen annan väg ut. Vi tog ett beslut som vi inte ville ta och det har inget med pengar att göra. Vi blev hotade, säger han enligt bland andra italienska Sky Sports och Rai Sport.

- Nu finns det en risk att han inte får någon speltid nästa säsong. Det vore märkligt sett till hans kapacitet och på gränsen till mobbning.

Milans sportdirektör avslöjade i helgen att Donnarrumma erbjudits ett långt och lukrativt kontrakt.

- Han skulle få kaptensbindeln och vi gav honom ett enormt erbjudande med tanke på hans ålder och Milans situation: 25 miljoner euro (över 240 miljoner kronor) netto över fem år, säger Mirabelli till Corriere dello Sport enligt Sky Sports.

Enligt Mino Raiola kände Donnarumma sig obekväm med utvecklingen av förhandlingarna.

- Jag tar på mig ansvaret, de tvingade oss. Det var Milan som förlorade Donnarumma. Han sa till mig att det inte kändes rätt att fortsätta förhandla med de förolämpningar och hot som förekom mot honom själv och hans familj, säger Raiola.

Det har sedan beskedet kom spekulerats kring en eventuell flytt för målvakten. Men man har inte varit i kontakt med någon klubb ännu.

- Vi har inte pratat eller kommit överens med någon klubb. Han hade erbjudanden från Juventus, Real Madrid och andra stora klubbar redan som 14-åring, så om han ville lämna hade han gjort det tidigare.

Publicerad 2017-06-19 kl 08:43

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER