Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Efter PL-besöket - nu testar svenske talangen med Lazio

Framtida lagkompisar?

Rafael York, 16, visade nyligen upp sig för Watford. Nu besöker han Lazio.

- Vi får se vad det leder till, säger agenten Michael Kallbäck till Fotbollskanalen.

Han är en del av P16-landslaget och har redan fått mycket speltid i division 2-klubben Sandvikens IF. Anfallaren Rafael York, född i mars 1999, är en spelare att hålla koll på.

Engelsk media skrev nyligen om att Premier League-klubben Southampton vill ha honom och kort därefter provtränade han med en annan klubb i den engelska högstaligan, Watford.

- Han gjorde majoriteten av träningarna där med A-laget och det skojar man inte bort. Sen är det mycket som ska till för att det ska klicka och bli en övergång, säger agenten Michael Kallbäck.

Den här veckan besöker den svenske talangen Italien och Serie A-klubben Lazio.
- Besöket är ganska förutsättningslöst. Det handlar om att han ska få möjligheten att se hur de har det där i Italien, att känna på det. Vad jag har hört så har han gjort det bra där, men vi får se vad det leder till.
Blir det ingen flytt utomlands för York, då kan han mycket väl stanna i Sandviken.

- Vi anser ju att det väger tyngre med seniorfotboll i Sandviken än att spela i något U19-lag för en allsvensk klubb. Så en fortsättning i Sandviken är inte på något sätt uteslutet. De har en väldigt bra verksamhet för att vara en division 2-klubb. Samtidigt är vi, York och Sandviken öppna för en övergång om det skulle dyka upp något som passar bra, säger Kallbäck.

Publicerad 2015-11-26 kl 12:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons