Efterlängtad hemmaseger för Milan - första vinsten för Gattuso

Serie A

Milan vann på hemmaplan i Serie A för första gången sedan den 20 september efter dubbla mål av Giacomo Bonaventura. 2-1 mot Bologna var också Gennaro Gattusos första vinst som tränare för klubben.

Milan har haft en jobbig period, men kanske kom vändningen under söndagen. Giacomo Bonaventuras dubbla mål gav en seger - den första för nya tränaren Gennaro Gattuso efter en oavgjord i ligan och en förlust i Europa League.

Milan tog ledningen mot Bologna efter tio minuter när Bonaventura satte dit 1-0 via en försvarare. Målet var det första på hemmaplan för Milan på nästan 400 minuter.

Men i den 23:e minuten kom gästerna tillbaka genom Simone Verdis 1-1-mål.

En kvart från slutet var det så dags för Bonaventura igen. Mittfältaren nådde högst på ett inlägg och nickade in 2-1. Milan fick sedan jobba hårt för att freda sitt mål. Men de rödsvarta höll undan, dels tack vare Gianluigi Donnarumma och dels tack vare målramen.

Milan tog en mycket skön seger - den första på hemmaplan i Serie A sedan den 20 september mot Spal.

Filip Helander spelade hela matchen för Bologna. Lagkamraten Emil Krafth satt på bänken hela matchen.