Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Ekdal: Gått bra när jag fått spela

Albin Ekdal fick spela från start igen och Siena vann för andra gången denna säsong.
- Skönt med en vinst äntligen, säger han till fotbollskanalen.se efter 3-2 mot Catania.

I och med segern gick Albin Ekdals Siena upp på samma poäng som dagens motståndare som dock behåller placeringen som nästjumbo. Svensken är förstås nöjd med att äntligen vinna.

- Första halvlek var väl ingen jättesuccé från vår sida. Men vi gick ut och körde på i andra och gjorde 1-1. Sen gjorde de 2-1 ganska snabbt men vi körde bara på och sen lyckades vi trycka in två mål till och sen var det bara att försvara sig och hålla ledningen. Och det gick bra så det var jäkligt skönt, säger han.

Äntligen spel från start, det var ju ett tag sedan sist?

- Ja, det var skönt. Senast var väl mot Genoa (8 november). Det var väl min sjätte från start det här tror jag.

Vilken roll hade du idag?

- Vi spelade med tre på mitten och jag spelade lite till vänster.

Det var andra vinsten totalt för er (på 15 matcher), har det vänt nu?

- Det är långt kvar och vi ligger fortfarande i botten så det är inget att hurra över ännu. Men det höjer ju självförtroendet.

Ekdal gjorde sin första match under nye tränaren Alberto Malesani som är lagets tredje boss för säsongen. Han säger sig dock vara positiv till nye chefen.

- Jag tycker det funkar bra. Han har ju varit i många bra klubbar och vunnit Uefacupen med Parma bland annat. Det märks att han kan mycket fotboll. Han säger vad han tycker han verkar bra för mig. Han är hård och sträng men en bra tränare.

Har det förändrat något för dig?

- Nej, det är väl det att man får höra exakt vad man ska göra. Vad man gör rätt och vad man gör fel. Det är mer tydligt nu.

Vd säger du om säsongen för din egen del?

- För min egen del tycker jag att det gått bra när jag fått spela. Jag är nöjd so far, men det är ju många matcher kvar och det gäller att göra en bra säsong i sin helhet.

Vad måste ni jobba på för att ni ska fortsätta vinna?

- Vi måste tro på oss själva och våga spela. Inte bara lägga oss på försvar. Vi har ett bra lag vi har många bra spelare vi måste tro på det och inte bara tro att vi är underdogs hela tiden.

Publicerad 2009-12-06 kl 19:00
Annons
Annons
Annons