Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Ekdal kan få spela CL - med Lazio: "Vet att det finns intresse"

Albin Ekdal kan komma att spela i Champions League i höst. Ja, det kan faktiskt bli verklighet då Lazio uppges vilja förstärka med den svenske mittfältaren nästa säsong.

Lazio jagar en Champions League-plats till hösten och ligger för närvarande på en tredjeplats, fyra poäng före Sampdoria.

En tredjeplats som skulle innebära kval till Champions League till nästa säsong. Dessutom är man bara en enda poäng efter Roma och lyckas man passera sina rivaler tar man hand om en direktplats till Champions League.

Nu uppger Corriere dello Sport att Lazio vill förstärka med svenske Albin Ekdal till nästa säsong.

Enligt tidningen ska Lazios sportdirektör, Igli Tare, ha Ekdal under sin radar och att han passar in på den profil som Lazio söker - stark fysik, utmärkt teknik och god spelförståelse.

"Jag brukar aldrig kommentera enskilda klubbars intresse för Albin men jag vet att det finns konkret intresse för Albin i ett antal andra italienska klubbar", skriver agenten Martin Klette i ett mejl till fotbollskanalen.se.

Är Albin intresserad av att byta klubb i sommar och föredrar han då en flytt inom Italien?

"Albin är öppen för att flytta inom Italien och till andra länder, till exempel England och Tyskland. I Italien krävs det att det skulle vara en av de större klubbarna. Cagliaris serietillhörighet kan påverka valet också men, ja, han är redo för en flytt i sommar. Sedan vet jag att Cagliari måste få säga sitt också, i och med att han har drygt ett år kvar på sitt avtal."

Corriere dello Sport skriver dock att det kan finnas ett problem med en eventuell affär, nämligen relationen mellan Lazio och Cagliari.

Förra sommaren ville Lazio köpa mittbacken Davide Astori, men affären gick i stöpte då klubbarna inte kunde komma överens. Relationen mellan klubbarna är inte den bästa vilket kan ställa till besvär om Lazio vill köpa Ekdal.

Den svenske mittfältaren är trots det under bevakning från Lazio och lär studeras ytterligare när lagen möts nu på lördag.

Om Cagliari inte lyckas hålla sig kvar i den högsta serien skulle en övergång säkerligen bli lättare att genomföra.

Ekdals kontrakt med Cagliari går dessutom ut 2016, vilket betyder att hans prislapp inte skulle behöva bli alltför hög.

Publicerad 2015-04-02 kl 15:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons