Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Ekdal kräver att Lazio agerar: "Gå ut och fördöm fansen"

Foto: Scanpix

Albin Ekdal

Cagliaris Albin Ekdal ser en ökning av de rasistiska förolämpningarna i Serie A.

– Man måste ta till hårdare tag, med hårdare straff mot de som gör det, säger Ekdal till fotbollskanalen.se.

Bara några dagar efter att Kevin Prince Boateng lämnat planen i protest kom nästa rasistiska attack i Serie A. Den här gången mot Albin Ekdals lagkamrat Victor Ibarbo.

– Man hör det inte så ofta när man är på planen, men det är oerhört tråkigt att det händer. Det känns som att det blivit mer och mer tyvärr. Jag tycker att Boateng gjorde helt rätt när han gick ut, säger Ekdal till fotbollskanalen.se.

Vad är det som krävs för att lösa problemet?

–Man måste ta till hårdare tag. Det är svårt att styra vad enskilda personer säger, men när de väl sagt det måste man se till att hitta dem och ge tuffare straff. Man måste visa att det inte är ok, säger Ekdal.

Lazios president, Claudio Lotito, har gått ut och försvarat klubben. Enligt Sky ska Lotito sagt att Lazio alltid anklagas för att vara en rasistisk klubb, men att det inte är sant. Det ska bara vara några få personer som förstör.

– Jag kan förstå att det kan vara svårt att styra dem, men då får man gå ut och visa vad man tycker om det. Gå ut och fördöma dem och tydligt visa vart man står, säger Ekdal.

På det sportsliga planet tyckte dock Ekdal att det var en bra match där Cagliari mycket väl hade kunant ta poäng av topplaget.

– Hade vi haft lite tur, eller rättare sagt mindre otur hade vi kunnat åkt hem med en poäng. Grejen var att de fick en feldömd straff och eftersom domaren dömer straff är även utvisningen på vår målvakt solklar, säger Ekdal.

Kan du beskriva situationen?

– Klose får bollen och hinner avsluta innan vår målvakt tacklar honom. Alltså ska det inte vara straff, Klose erkände själv att han inte tyckte att det var straff. Men domaren dömde så, visade ut vår målvakt och sedan en till på grund av snack, säger Ekdal.

Publicerad 2013-01-06 kl 14:13
Annons
Annons
Annons