Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Ekdal vill bort från Juve: Inte lätt att peta Pirlo

Albin Ekdal letar vidare efter en ny klubb. Juventus har under sommaren värvat Andrea Pirlo på Ekdals position och nu söker han efter en ny arbetsgivare.
- Det är lättare att spela i ett mindre lag som inte har så mycket stjärnor, säger han till fotbollskanalen.se.

De två senaste säsongerna har Albin Ekdal huserat i bottenklubbar i Serie A. Först som utlånad till Siena och senare som delägd av Bologna. I båda klubbarna fick han förtroende och nödvändig erfarenhet men i somras vann Juventus den tysta budgivning som tillämpas vid delägda spelare och den förre brommapojken tvingades återvända till Turin och Juventus. Men han tror inte att han har så stora chanser att slå sig in i startelvan.

- Nej, man måste vara realistisk. Jag vet att jag gör bra ifrån mig på träningarna och att jag skulle kunna spela då och då i Juventus. Men att peta Pirlo är det inte många som gör, säger han.

- Det är bra träningsförhållanden här men jag hoppas ändå hitta en ny klubb snart så att jag kan komma in i laget i tid lite innan matcherna drar igång.

Ekdal berättar att han inte är orolig för bristande intresse, men han vill gärna att det ska gå lite snabbare.

- Just nu händer det inte jättemycket. Det är mycket avvaktande och jag får se. Många klubbar är intresserade men mer än så händer inte just nu. Det brukar hetta till först i slutet av fönstret.

Du har två år i bottenlag bakom dig, siktar du högre när du väljer klubb den här gången?

- Det är klart att man vill sikta lite högre men samtidigt är det viktigaste att jag får komma till en klubb där jag får kontunielig speltid och där jag kan utvecklas. Det är ingen idé att gå till en väldigt bra klubb där man får spela var tredje match.

Albin Ekdal har länge varit ensam svensk i Zlatan Ibrahimovics enorma skugga i Italien (bortsett från svenska ungdomsspelare). Under sommaren har dock Andreas Granqvist flyttat till Genoa från Groningen och Mikael Antonsson har lämnat FC Köpenhamn för Bologna, där Ekdal spelade förra säsongen. Båda försvarsspelarna lär få mycket speltid tror Ekdal, och de lär slippa det som andra svenskar får stå ut med – att ständigt jämföras med den store Ibra. Det drabbade Linus Hallenius som är tillbaka i Italien efter utlåning till Schweiz. I nya klubben Padova kom journalisternas frågor direkt och Albin Ekdal är inte överraskad.

- Det blir ju lätt så när man inte vet något om spelaren. Sen är han ju anfallare och har samma frisyr, påpekar en nyklippt Ekdal som inte längre har ett hårsvall jämförbart med Zlatans.

Publicerad 2011-08-09 kl 14:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons