Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN

Ekdals återbud till landslaget: ”Det känns sådär, ärligt talat”

På onsdag hade Albin Ekdal kunnat göra debut för landslaget. Då gick baksida lår sönder.
– Det känns sådär, ärligt talat, säger en besviken Albin Ekdal till fotbollskanalen.se.

Erik Hamrén hade med honom i sin jättetrupp till Cypern – och Ekdal hade kunnat få göra landslagsdebut. Under matchen mot Catania, med tio minuter kvar, sträckte han dock baksida lår. En skada som normalt tar två-tre veckor att läka. Och att resa med till Cypern är därmed definitivt uteslutet.

– Jag snackade med Allbäck och vi tog beslutet att det inte är någon idé eftersom jag inte kommer att kunna spela på onsdag.

Vet du hur allvarlig skadan är?
– Jag ska göra alla läkarundersökningar imorgon, men förmodligen har jag sträckt baksidan så det finns inga möjligheter att spela i veckan.

Hur besviken är du?
– Det är tråkigt. Det hade varit kul att åka med och kanske göra debut på onsdag. Men det är bara att köra på och förhoppningsvis kommer en ny chans.

Om Ekdal fortsätter att imponera i Bolognatröjan lär det komma just fler chanser. Bologna har just nu bra form och ligger på tionde plats i Serie A. Dagens match mot Catania vann man med 1-0 och Ekdal spelade hela matchen – trots skadan – eftersom laget genomfört alla byten.

– Det gick rätt bra, dock lunkade jag bara runt sista tio på grund av skadan.

Du hade ett jätteläge att göra mål på slutet också?
– Ja, jag visste inte om jag skulle skjuta eller inte för att jag hade så jäkla ont. Men jag smällde på och det var nära.

Publicerad 2011-02-06 kl 19:47

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER