Ekdals första start och Farneruds succé

Italien

Albin Ekdal har inte spelat från start sedan Sveriges VM-kvalvinst mot Kazakstan den 10 september. Matchen mot Genoa, tre månader senare, blev hans först från start.

Ekdal slog igenom i det svenska landslaget under hösten genom två bra kvalmatcher mot Irland och Kazakstan. Men succén kom till ett pris - Ekdal skadade sig och har tills nu inte fått starta någon match.

Cagliari lyckades vända ett 0-1-underläge i den andra halvleken med två mål av Marco Sau - det avgörande målet gjordes i den 92:a minuten.

Albin Ekdal fick spela 77 minuter.

Samtidigt fortsatte det gå bra för Torinos Alexander Farnerud. Svensken fick fortsatt fortroende från start och var inblandad i det mesta framåt i segern mot Lazio. Bland annat spelade Farnerud fram Alessio Cerci som var ensam med målvakten men som bara lyckades träffa just målvakten.

Torino vann med 1-0 efter mål av Kamil Glik. Farnerud byttes ut i den 81:a minuten.

Publicerad 2013-12-08 kl 18:12