Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Ekstrand om Morosini och hjärttester: "Ofattbart tragiskt, vi undersöks ofta"

Fotbollsvärlden är chockad efter Piermario Morosinis bortgång. Sorgestämning råder hos hans gamla klubb Udinese.
- Ofattbart tragiskt, säger Joel Ekstrand till fotbollskanalen.se.

Den 25-årige italienske mittfältaren hade lånats ut till Livorno över den här säsongen och det var för Serie B-laget han spelade på lördagen. Efter en halvtimme mot Pescara segnade Morosini till marken och inom kort kunde läkare på plats konstatera att han drabbats av hjärtstillestånd.

Trots upprepade återupplivningsförsök i ambulansen på väg till akutmottagningen gick hans liv inte att rädda.

- Den första reaktionen är naturligtvis att man lider med hans nära och kära. Sådana här saker är otroligt hemska oavsett i vilket sammanhang de inträffar, säger försvararen Joel Ekstrand till fotbollskanalen.se.

Hans Udinese skulle ha mött Inter under kvällen, men den liksom alla andra elitmatcher i Italien ställdes in efter händelsen. Ekstrand själv är lindrigt ljumskskadad och fanns inte med resten av laget. Svensken kände inte Morosini privat, men däremot hade de gemensamma vänner i den övriga Udinesetruppen.

- Vad jag fått höra av folk som stod honom nära är att han var en fantastisk människa. Det är svårt att hitta andra ord än att det som skett är fruktansvärt hemskt och tråkigt, säger Ekstrand.

När Boltonspelaren Fabrice Muamba råkade ut för en liknande incident, men överlevde, i England höjdes röster för fler kardiologiska tester och EKG-undersökningar bland fotbollsspelare. Alla är naturligtvis måna om att minimera risken för upprepade sjukdomsfall. Samtidigt pekar Joel Ekstrand på att man som aktiv, åtminstone i Serie A, redan genomgår rigorösa kontroller på återkommande basis.

- Jag kan ju bara tala för mig själv, men jag undersökte hjärtat och flera organ när jag kom hit. Sedan var jag där på nytt för ungefär sex månader sedan, och nu ska jag faktiskt göra ett återbesök på tisdag igen. Så det blir tre gånger på ett och ett halvt år. Jag vet inte hur man kan förvissa sig om att hjärtat mår bra utöver det, säger Ekstrand.

Gäller testerna alla spelare i Udinese?
- Ja, de är obligatoriska och man måste gå dit. Därför är det nog svårt att skydda sig ännu mer.

Publicerad 2012-04-14 kl 20:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons