FAKTA: Mål av Celik, Juve och Napoli vann

Italien

Mervan Celik gjorde mål och Mikael Antonsson var med och vände mot Roma. Alla resultat från Serie A.

Fotbollsmittfältaren Mervan Celik lämnade allsvenska jumbolaget Gais i sommarens transferfönster. På söndagen behövde han bara två minuter på planen för att göra sitt första mål i Serie A. Celik kom in i 72:a minuten hemma mot Sampdoria och reducerade till 1—2 i 74:e. Dessvärre för Celik vann Sampdoria matchen med 3—2. Pescaras tredje raka förlust.

I toppen tog Lazio, Juventus och AIK:s kommande Europa League-motståndare Napoli sina tredje raka segrar. Napoli tog tre nya poäng hemma mot Parma efter 3—1. Samma segersiffror blev det för Juventus mot Genoa och för Lazio mot mot Chievo.

Siena-Udinese 2-2 (0—2)

0—1 Dusan Basta (3), 0—2 Antonio di Natale (5), 1—2 Emanuele Calaio (70), 2—2 Ze Eduardo (77 str).
Utv, Udinese: Andrea Lazzari (53).

Roma-Bologna 2-3 (2—0)
1—0 Alessandro Florenzi (6), 2—0 Erik Lamela (16), 2—1 Alberto Gilardino (72), 2—2 Alessandro Diamanti (73), 2—3 Alberto Gilardino (90).
Mikael Antonsson spelade hela matchen för Bologna.

Pescara-Sampdoria 2-3 (0—1)
0—1 Maxi Lopez (31), 0—2 Marcelo Estigarribia (60), 1—2 Mervan Celik (75), 1—3 Maxi Lopez (76), 2—3 Gianluca Caprari (90).
Mervan Celik blev inbytt i den 71:a minuten för Pescara.

Napoli-Parma 3-1 (2—1)
1—0 Edison Cavani (3 str), 2—0 Goran Pandev (39), 2—1 Marco Parolo (44), 3—1 Lorenzo Insigne (77).

Genoa-Juventus 1-3 (1—0)
1—0 Ciro Immobile (18), 1—1 Emanuele Giaccherini (61), 1—2 Mirko Vucinic (78 str), 1—3 Kwadwo Asamoah (84).
Andreas Granqvist blev inbytt i den 67:e minuten för Genoa.

Fiorentina-Catania 2-0 (1—0)
1—0 Stevan Jovetic (43), 2—0 Luca Toni (65).

Chievo-Lazio 1-3 (0—2)
0—1 Hernanes (5), 0—2 Miroslav Klose (38), 0—3 Hernanes (74), 1—3 Sergio Pellissier (83 str).

Publicerad 2012-09-16 kl 17:53