Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Farnerud tillbaka direkt: "Kändes bra"

Foto: Scanpix.

Alexander Farnerud fick chansen direkt.

Skadad och borta en månad.

Trots det fick Alexander Farnerud chansen i startelvan direkt.

- Det betyder att de tror på mig, säger han till fotbollskanalen.se.

Alexander Farnerud fortsätter att få stort förtroende från Torino-tränaren Giampiero Ventura. Trots att han efter skadan mot Inter varit borta nästan en månad fick han på söndagen direkt chansen i startelvan mot Catania.

Hemmalaget vann – och skadebekymren var som bortblåsta:

- På träningarna i slutet av veckan så såg man lite hur vi skulle spela, då såg jag att jag skulle få chansen. Så det kändes bra, säger han till fotbollskanalen.se.

- Jag var väl lite försiktigt, men det kändes bra. Det var skönt att vara tillbaka och spela igen – skönt med vinst också.

Vad säger du om din egen insats?

- Ok. Jag menar jag har inte spelat på fyra veckor och med tanke på det så är jag nöjd med min insats. Det kunde gått bättre självklart, men vi vinner med 4-1 och skadan kändes bra, det var det viktigaste.

Kändes det som ett extra bevis att du fick starta direkt efter lång frånvaro?

- Som sagt, det har känts bättre och bättre och det har varit en liten omställning att gå från Young Boys till Torino med tanke på den italienska taktiken, men det var skönt att få förtroendet direkt efter skadan. Det betyder att de tror på mig och det är en skön känsla.

En fråga som ständigt kopplats ihop med Alexander Farnerud är den uteblivna landslagsplatsen. Själv tycker han att chansen borde kommit för länge sedan:

- Det känns väl lite tråkigt att man inte kunnat vara med och påverka, till exempel under gruppspelet till VM. Med tanke på hur det har gått så känner man att man gärna velat varit med och hjälpa till.

- Självklart känner jag att jag borde fått chansen får länge sedan, men samtidigt är jag fortfarande glad om jag får den. Jag kör på i klubblaget och sedan får man se hur det går.

Har du någon kontakt med Erik?

- Nej, vi har inte haft någon kontrakt.

Är det bittert att prestera och ändå inte vara med i diskussionerna?

- Bittert skulle jag inte säga, men det är tråkigt att man inte fått chansen.

Publicerad 2013-11-24 kl 18:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons