POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN
1v

Fifas besked: Raiolas avstängning utvidgas - gäller över hela världen

Foto: Bildbyrån.

Mino Raiola blev avstängd, av italienska fotbollsförbundet, i tre månader.
Nu meddelar Fifa att avstängningen gäller över hela världen. 

Agenten Mino Raiola, som bland annat representerar Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Mario Balotelli, blev i veckan avstängd, av italienska fotbollsförbundet, i tre månader från att verka som rådgivare, samtidigt som även hans släkting Vincenzo blev avstängd i två månader. Enligt Football-Italia är bland annat bakgrunden till domen att det fanns oegentligheter i ett avtal när Raiola förra sommaren tog Sassuolo-anfallaren Gianluca Scamacca till Zwolle. 

Raiola höll dock inte med om det och berättade i går att han anser att orsakerna till avstängningen är av politisk karaktär.

"Den här 'italienska avstängningen' är dessvärre inte en överraskning. Min personliga oro är att det har blivit en dom baserad på politisk vilja utan att ta hänsyn till lagen. Det är en dom baserad på falska grunder och lögner", skrev agenten på Twitter.

Nu meddelar Fifa att Raiolas avstängning inte bara gäller i Italien, då den utvidgas till att gälla över hela världen. Beslutet togs av Fifas disciplinära kommitté och gäller med omedelbar verkan. Fifa gav däremot inte besked om bakgrunden till beslutet och hänvisar i stället för mer information till det italienska fotbollsförbundet. 

I och med den här domen, så kan det möjligen bli svårare för bland annat Pogba, Balotelli och Lorenzo Insigne att få till en flytt till en annan klubb i sommar om de så vill. 

Publicerad 2019-05-10 kl 22:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå