Fiorentina tar över serieledningen i Serie A - Napoli missade chansen

Serie A

En fantastisk första halvlek av Fiorentina hemma mot Frosinone säkrade segern och serieledning, åtminstone tillfälligt, för laget.

Fiorentina är ny serieledare i Serie A. I lunchmatchen tog det toscanska laget emot nykomlingen Frosinone hemma på Artemio Franchi och i den första halvleken var det full fart framåt. Ante Rebic slog till efter 24 minuter och fem minuter senare satte Gonzalo Rodriguez 2-0 från nära håll efter en frispark från Matias Fernandez. Den sju minuter långa målkavalkaden fortsatte strax därefter när Khouma Babacar satte en straff.

Halvleken avslutades med att Frosinones försvar slaravade och Mario Suarez satte 4-0.
I slutet av den andra halvleken serverade Samuele Longo Alessandro Frara som kunde sätta ett tröstmål till 4-1 i öppet mål.

Napoli hade chansen att gå upp i serieledning senare på eftermiddagen men spelade 0-0 borta mot Genoa.