Fiorentinas sena mål kopplar grepp om Champions League-platsen

Serie A

Klockan hade precis passerat den 90:e minuten när Khouma Babacar forcerade in 2-1 mot Inter och Fiorentina har nu greppet om den sista Champions League-platsen i Serie A.

Marcelo Brozovic gav gästande Inter ledningen mot Fiorentina i den första halvleken framspelad av Rodrigo Palacio i mötet som kan visa sig otroligt vikdigt i kampen om en plats i nästa års Champions League.

Ledningen stod sig till en kvart in i den andra halvleken när Borja Valero kvitterade. Matchen stod och vägde när Alex Telles drog på sig sin andra varning och Inter tvingades avsluta matchen med en spelare mindre på planen. Det utnyttjade Fiorentina till sist. Efter att Samir Handanovic gjort två raka räddningar under en kaotisk sekvens i straffområdet kunde han inte plocka nästa retur och Khouma Babacar tryckte in segermålet i den 91:a minuten.

Matchens absolut sista minuter blev väldigt okontrollerade. Domaren tappade greppet om matchen när först Mauro Zarate i Fiorentina visades ut för ett stryptag på en motspelare och sedan Geoffroy Kondogbia i Inter visats direkt efter slutsignalen för att ha hånat domaren.

Fiorentina fick fira segern och kopplar nu ett grepp om tredjeplatsen i Serie A och det Champions League-spel till hösten som den medför.