Förre bulgariske jättelöftet fick rött kort - 27 minuter in i "debuten" på bänken

Serie B

Valeri Bojinov ansågs för ett par år sedan vara en jättetalang.
Nu har han blivit utvisad - 27 minuter in i bänkdebuten i Serie B.

Tidigare bulgariske talangen Valeri Bojinov, numera 34 år gammal, har en bakgrund i bland annat Fiorentina, Juventus och Manchester City, men har under senaste åren hållit till på lite lägre nivå. Tidigare i februari skrev han på ett korttidskontrakt med italienska Serie B-klubben Pescara och fick under söndagen en minst sagt speciell debut.

Bojinov, som i januari lämnade bulgariska klubben Botev Vratsa, inledde söndagens ligamöte med Crotone på bänken, men fick bara följa matchen från sidan i 27 minuter. Då skickades han av bänken efter att, enligt italiensk press, ha förolämpat en domare, vilket gjorde att det aldrig blev en debut.

Pescara förlorade matchen med 4-1 och i Crotone stod bland annat svenske anfallaren Samuel Armenteros för ett mål i första halvan av matchen. Pescara är tolva i den italienska andraligan.

Bojinov har under senaste åren tillhört flera olika klubbar, däribland Botev Vratsa och Levski Sofia i Bulgarien, men även HNK Rijeka i Kroatien, Lausanne-Sport i Schweiz och Meizhou Hakka i Kina.

Senast han tillhörde en lite större klubb var mellan 2015 och 2017, då det blev spel i serbiska storklubben Partizan Belgrad. Därmed är det nu längesedan som Bojinov under säsongen 2006/2007 stod för sju mål på 21 matcher med Juventus i alla turneringar.

Publicerad 2020-02-24 kl 08:15