Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Förre MFF-talangen om att lånas ut från Juve: "Bra möjlighet för mig"

Foto: Bildbyrån.

Han lämnade MFF för Juventus.
Nu hoppas talangen Mattias Andersson få speltid i FC Den Bosch i Holland.
- De satsar väldigt mycket på talanger, säger han till Fotbollskanalen.

Det var i slutet av augusti i fjol som det blev helt klart att backlöftet Mattias Andersson skrivit på för italienska Juventus. Andersson lämnade därmed MFF för att pröva lyckan i storklubbens Primavera-lag.

Men redan efter ett år hos ”Den gamla damen” har Andersson nu lånats ut. Den kommande säsongen kommer han att spendera med FC Den Bosch i den holländska andraligan.

Framför allt var det jakten på A-lagsfotboll som lockade:

- Genom att gå till den här klubben så är det en bra möjlighet för mig att få speltid eftersom den här klubben satsar väldigt mycket på unga talanger. De går inte efter erfarenhet utan vilka som är bäst på träningarna, säger han till Fotbollskanalen.

- Både min klubb Juventus och min agent Martin Dahlin letade runt lite olika klubbar och sedan kom det här som ett bra alternativ. Både jag och Martin var överens om att det var en bra möjlighet för mig och min fotbollsutveckling.

Andersson understryker att han aldrig ångrat att flytta till Turin.

- Det var så klart jättejobbigt i början. Men efter lite tid kom jag in i det, själva landet och klubben. Sedan var det hur kul som helst och jättebra för min fotbollsutveckling. Det var ett bra val av mig känner jag själv, så här i efterhand.

Vet du vad det är för nivå på ligan?
- Det är en bra division, speciellt Holland som satsar mycket på ungdomar. Vi har vår chans att visa vad vi går för i A-lagsfotbollen. Min klubb har haft en lite tuff start, jag såg senaste matchen i fredags och de hade lite otur med missade lägen och lite dumma insläppta mål. Men det ska nog gå att ändra på.

19-årige Andersson vill inte spekulera i om det blir en återkomst till Juventus efter att låneavtalet löpt ut eller om målsättningen är att få till en permanent flytt. Samtidigt sticker han inte under stol med att få chansen i Malmö FF:s A-lag är en målsättning högt upp på listan.

- Det hade ju varit hur kul som helst att gå tillbaka till Malmö FF och spela där i några år. Men vi får se hur det går. Det är bara min första säsong med A-lagsfotboll.

FC Den Bosch har inlett ligaspelet med en poäng på tre matcher och man därmed sist i tabellen.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-06 kl 14:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons