Galen dramatik när Milan besegrade Empoli - knep segern två mål på övertid

Serie A

Empoli kvitterade till 1-1 i den 92:a minuten mot Milan.
Men Milan gjorde 2-1 i den 94:e, 3-1 i den 97:e och vann.
Det blev en dyrköpt seger, dock, då Davide Calabria, Simon Kjaer och Alexis Saelemaekers alla klev av skadade.

Milan föll tungt mot Napoli hemma på San Siro i sista matchen inför det gågna landslagsuppehållet. Under lördagen var Stefano Piolis mannar ute efter att hitta tillbaka till segerspåret när man gästade Empoli på Stadio Carlo Castellani.

Gästerna inledde matchen starkt. Man var det spelförande laget och skapade tidigt flera lägen. I den nionde minuten stod Charles De Ketelaere för en klassaktion när han sög ner en djupledspassning i Empolis straffområde, vände bort två försvarare och frispelade Rafael Leão som tog avslut - men Guglielmo Vicario i hemmamålet stod för en imponerande benparad och räddade.

Leão hade ytterligare två fina lägen under den resterande delen av den första halvleken, men varken han eller Milan hade skärpa i sina aktioner i sista tredjedelen.

I inledningen av den andra halvleken var Empoli nära två gånger om, tätt inpå varandra. I den 48:e minuten drog inhopparen Razvan Marin till från distans men fick se sitt skott smita precis utanför och i den 55:e minuten kom Inter-lånet Martin Satriano nära, men även hans avslut gick någon decimeter för långt utanför stolpen.

Med dryga timmen spelad fick Milan sitt bästa läge i den andra halvleken. Olivier Giroud tog hand om en frispark på straffområdeskanten. Fransmannen curlade bollen fint över muren, men skottet träffade ribban och gick sedan över. Bara minuter senare var även Sandro Tonali nära på en frispark som styrdes via Empoli-försvarare, men Vicario stod för en imponerande räddning och stötte ut bollen till Milan-hörna

Till slut bröts dödläget. I den 79:e minuten tog Milan ett snabbt inkast vid mittplan och ställde Empoli. Leão fick bollen, tog sig igenom Empoli-försvaret och passade sedan fram till inhopparen Ante Rebic - som enkelt kunde rulla in 1-0 i öppet mål.

När Empoli kvitterade på frispark genom Bajrami i den 92:a minuten trodde nog de flesta att Milan tappat två poäng. Men direkt efter avspark tog Milan återigen ledningen med 2-1 genom vänsterbacken Fodé Ballo-Touré i den 94:e och i den 97:e kontrade man in 3-1 genom Leão, som nochalant chippade bollen över Vicario.

Milan vann med 3-1, men det blev en dyrköpt seger för den regerande Serie A-mästaren. De rödsvarta fick se Davide Calabria, Alexis Saelemaekers och Simon Kjaer kliva av skadade. Därmed är tre viktiga spelare osäkra inför mötet med Chelsea i Champions League i veckan.

Segern innebär att Milan klättrar upp på femte plats i Serie A efter åtta omgångar. Empoli, i sin tur, placerar sig på 13:e plats.

Empoli: Vicario - Stojanovic, De Winter, Luperto, Parisi - Haas, Grassi, Henderson - Pjaca - Lammers, Satriano.

Milan: Tatarusanu - Calabria, Kjaer, Tomori, Touré - Bennacer, Tonali - Saelemaekers, De Ketelaere, Leão - Giroud.

Publicerad 2022-10-01 kl 22:58