Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Går ihop för att hedra Klas Ingesson

Foto: Scanpix

Italienarna fortsätter hylla Klas Ingesson

Klas Ingesson spelade under sin karriär i både Bari och Bologna. På söndag möts de båda lagen i Serie B och har kommit överens om att hylla den svenska legenden med hyllningströjor under uppvärmningen.

Efter VM -94 bar det av till Italien för Klas Ingesson där det blev spel i både Bari och Bologna. De två klubbarna som numera spelar i Serie B möter varandra på söndag.

Nu har de båda föreningarna kommit överens om att hylla Klas Ingesson innan matchen. På uppvärmningen kommer båda lagens spelare att värma upp i tröjor med en Klas Ingesson-bild på bröstet.

Bologna har kommit ut med ett officiellt pressmeddelande där man hyllar Klas Ingesson:
"På söndag möts Bologna och Bari, två klubbar som gentlemannen och giganten Klas Ingesson spelade i. Till hans minne går de rödblå och rödvita supportrarna ihop. Båda sidorna har kommit överens att spelarna ska värma upp i varsin t-shirt med en bild på Klas."

Samtidigt har sajten Legia B pratat med de båda lagens lagkaptener och frågat vad de minns av Klas.

– Klas Ingesson är ihågkommen för att han kämpade så tappert och aldrig gav upp. Det var därför våra supportrar kallade honom för krigaren, det var därför han lämnade så djupa avtryck trots att han bara var här i två säsonger. Klas kännetecknar det som vi bör föra vidare till våra barn. Inte ens i sitt livs svåraste tider vek han ner sig, utan krigade med värdighet och otrolig styrka, säger Bolognas lagkapten Archimede Morleo.

– Jag minns fortfarande din styrka, din vilja att kriga för varje boll – och ditt leende. Jag var ett barn som beundrade hur passionerat och lojalt du stred med kaptensbindeln runt armen, med bindeln som jag ärvde från dig efter så många år. Jag hoppas att jag är lika värdig att bära den som du var. Ciao, Klas, kommenterade Baris lagkapten Francesco Caputo.

Tidigare har fotbollskanalen rapporterat om italienska supportrar som bilat upp till Borås för att hedra den svenska mittfältsmotorn.

Publicerad 2014-11-28 kl 09:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons