POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN
2v

Gattuso och Bakayoko i stor dispyt: "Repeterade bara hans ord"

Foto: Bildbyrån/Twitter.

Tiemoue Bakayoko skulle hoppa in - men fick stanna på bänken.
Gennaro Gattuso menar att mittfältaren tog för lång tid på sig.
- Jag väntade i sju eller åtta minuter och han hade inte ens satt på sina benskydd, säger Gattuso enligt Football-Italia.
"Jag vägrade aldrig att gå in på planen", skriver Bakayoko på Instagram. 

Milan besegrade i går kväll Bologna med 2-1 och närmade sig den sista Champions League-platsen i Serie A. Däremot kom efterspelet att handla om något annat. Milan-tränaren Gennaro Gattuso såg ut att hamna i en dispyt med Tiemoue Bakayoko, som är inlånad från Chelsea och inledde mötet på bänken, mitt under matchen.  

Detta efter att Milan-mittfältaren Lucas Biglia tvingades till byte i den 27:e minuten på grund av skada och Bakayoko blev ombedd att gå upp för att värma upp, men sedan blev tillsagd att sätta sig på bänken igen, medan Jose Mauri i stället blev inbytt. Då gick det att se på bilder att Gattuso och Bakayoko hamnade i en het ordväxling, där Gattuso stod med ryggen mot kameran, men där det gick se att mittfältaren använda fula ord. 

Efter matchens slut, så menade Gattuso att Bakayoko tog alldeles för lång tid på sig för att göra sig redo för att bli inbytt i matchen. 

- Jag frågade Bakayoko om han var redo, han tog lång tid på sig, så jag kallade på Jose Mauri, säger Gattuso enligt Football-Italia. 

- Vi bär en prestigefylld tröja och jag måste vara tydlig och ärlig. Jag väntade i sju eller åtta minuter och han hade inte ens satt på sina benskydd, fortsätter han.

Gattuso antydde på att han anser att Bakayokos beteende var respektlöst. 

- Spelarna kan säga vad de vill om mig, men huvudsaken är att de inte tappar respekt för sina lagkamrater och stämningen i omklädningsrummet. 

Bakayoko kommenterade i sin tur efteråt situationen på Twitter. Han menar att han aldrig vägrade att bli inbytt och förklarar bland annat situationen så här:

"Jag håller inte med om att jag anses vara en spelare som vägrar att bli inbytt när ens tränare frågar en om man inte respekterar klubben och sina lagkamrater. Jag blev ombedd att göra mig redo för om det skulle bli byte, så jag förberedde mig direkt och värmde upp i max två, tre minuter, sedan blev jag ombedd att sätta mig på bänken. Jag tror att det var mellan 23:e och 26:e minuten och det var när jag satt på bänken, som tränaren pratade direkt till mig och jag gjorde inget, utom att repetera hans ord. Inget mer. 

"Saken är klar. Jag vägrade aldrig att gå in på planen. Jag tycker att bilderna talar för sig själva. Jag hade bara en önskan om att få komma in och hjälpa mina lagkamrater som jag alltid vill och kommer att göra till slutet av säsongen. Forza Milan". 

Milans direktör Leonardo bekräftade också efter matchen att det kommer att hållas samtal framöver med Bakayoko om det som hände under matchen. 

- Vi kommer att diskutera det som hände med Bakayoko internt och vi kommer inte att publicera någonting om det här. Han har hanterat ett par problem senaste veckorna, men misstag är misstag och vi kommer att ingripa. Han har många positiva element, men alla som gör ett misstag måste betala för det, säger Leonardo enligt Football-Italia. 

Bakayoko hamnade även nyligen i trubbel, då han blev bötfälld av Milan med 90 000 euro, drygt 965 000 kronor sedan han kom en timme sent till en träning. 

Publicerad 2019-05-07 kl 11:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå