Genoa vann totalt galet Derby della Lanterna

Italien

GENOA-SAMPDORIA 3-0
10' Milanetto (str), 53' Rossi, 75' Palladino (str)

Genoa togledningen sedan Reto Ziegler sprungit ner Rodrigo Palacio i straffområdet. Omar Milanetto tog hand om straffen och gjorde inget misstag.

En mycket stökig första halvlek avslutades sedan med att Guiseppe Biava får sin andra varning. Den första kom efter en tuff duell med Cassano och den andra efter hands då Cassano dribblade av backen.
Anfallaren Rodrigo Palacio, som haltade rejält, fick kliva av och ge plats åt Socratis Papaststhopoulos.

Men trots numerärt underläge utökade Genoa sin ledning i den andra halvleken när Marco Rossi satte 2-0.

Med cirka 25 minuter kvar av matchen tappade sedan Sampdoria sitt numerära överläge då deras egen Marco Rossi såg rött.

Om Reto Ziegler var syndabock för att ha fällt Palacio i den första halvleken lär det inte bli lättare för honom efter att han gjort om bedriften och orsakat en till straff. Den sätter Raffaele Palladino i mål och väljer sedan att fira framför Sampdorias fans. Något som ytterligare upprör känslorna. Bråk uppstår både på planen och på läktaren och en hel del saker, bland annat bengaliska eldar, flyger in på planen.

I matchens slutskede fick Sampdoria sin andra utvisning när Fabrizio Cacciatore ger Ivan Juric en ful eftersläng.

Publicerad 2009-11-28 kl 22:36