POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
10å

Gilardino allt närmare Fiorentina

Efter att ha knipit fjärdeplatsen i ligan och säkrat en kvalplats till Champions League framför näsan på Milan, vill nu Fiorentina värva Alberto Gilardino från Milanoklubben.

- Det är så gott som klart. Det är ett par detaljer som ska ordnas bara, sade Fiorentinas sportchef Pantaleo Corvino i en intervju med en italiensk tv-kanal.

Övergången kommer kosta Fiorentina cirka 160 miljoner kronor. Det talas om ett femårskontrakt där Gilardino skulle komma att nästan halvera sin lön från Milan som ligger på ungafär 3 miljoner euro.

Trots ett hyfsat målsnitt för de rödsvarta lyfte Gilardino aldrig till de höjder han nådde hos Parma där han gjorde 50 mål på 96 matcher. Vid en flytt till Fiorentina skulle Gilardino återförenas med såväl sin förre manager, Cesare Prandelli, som sin tidigare anfallspartner Adrian Mutu.

Det skulle i så fall bli den tredje klubben de båda anfallarna spelar ihop efter att också ha varit klubbkompisar i Verona. Det finns alltså goda förhoppningar att anfallsduon ska kunna hitta varandra såväl som målet.

Ola Wiklander som är fotbollkanalen.se:s italienexpert tror att Alberto Gilardino skulle lyckas bra i Fiorentina.
- Jag tror det kommer gå väldigt bra för honom i Florens. han kommer nästan hem till en sorts fadersfigur i tränaren Prandelli, säger Ola Wiklander.
- Jag är helt övertygad om att han kommer bilda ett fantastiskt anfallspar med Mutu, fortsätter han.

Publicerad 2008-05-25 kl 14:32
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå