Marcus Rohdéns gäng säkrade uppflyttning efter 3-1-seger mot Reggina.

I spelaren ovan ser du Marcus Rohdéns mål i landskampen mot Mexiko i höstas.

Genoa
Frosinone
STREAMA IMORGON

På måndagen kunde Frosinone säkra uppflyttning till Serie A och det var en möjlighet som laget tog vara på.

Med svenske Marcus Rohdén, 31, på bänken gav Gennaro Borrelli laget ledningen i den 35:e minuten och sju minuter därpå ökade Roberto Insigne på till 2-0 från straffpunkten.

Regginas Hernani reducerade kort efter paus, men i den 57:e minuten satte Giuseppe Caso dit 3-1, vilket blev slutresultatet.

Senaste gången som Frosinone, som tränas av italienske VM-hjälten Fabio Grosso, spelade i Serie A var säsongen 2018/2019.

Vad gäller Marcus Rohdén, som tidigare spelat i Serie A med Crotone, så är hans framtid oviss. Kontraktet går ut i sommar och Elfsborg har tidigare gett besked om att det finns hopp om att Rohdén vänder hem.

- Det finns det. Men han går också för bra, sa Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till Fotbollskanalen för lite mer än en månad sedan.

Landslagsmeriterade Rohdén, som hoppade in i den 81:a minuten mot Reggina, har den här säsongen gjort tre mål och fyra assist på 31 tävlingsmatcher.

Mittfältaren har spelat i Frosinone sedan 2019.

Publicerad 2023-05-01 kl 22:25