Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Guidetti-intervju: Nobben från Italiens landslag, hat mot Koeman och enda boken han valt att läsa

Han valde Sveriges landslag. Men kanske mest för att Italien aldrig hörde av sig.
- Jag vet inte vad som hade hänt om de hade hört av sig. Jag vill vinna VM, säger John Gudetti till Gazzetta dello Sport.

John Guidetti. 19-åringen är i blickfånget. Nu har Gazzetta dello Sport samtalat med Sveriges senaste fotbollstjärna. Vilket kunde ha varit - "VeItaliens senaste stjärna. Guidetti, som har italiensk farfar, erkänner att han mycket väl kunde valt spel för "Gli Azzurri" - om den italienske förbundskaptenen Cesare Prandelli hade hört av sig.

- För att välja så behäver du flera alternativ. Jag hade bara ett, säger Feyenoords anfallare i Gazzetta dello Sports veckoblad "Extra Time".
- Jag vet inte vad som hade hänt om de hade hört av sig. Jag vill vinna VM.

Guidetti, som gjorde svensk landslagsdebut mot Kroatien i februari, säger att Italien är det landslag han började heja på som sexåring under VM 1998.
- Laget med Baggio och Vieri. Då bodde jag i Rom, där jag även har en lägenhet.

Guidetti har nyligen fått kritik av sin tränare i Feyenoord - gamle storspelaren Ronald Koeman - som menar att anfallaren "tänker för mycket på sig själv".
- Jag gillar Koeman, trots att jag hatar honom ibland. managers är som föräldrar, man bråkar med dem och sedan inser man att de har rätt.Hatar

De kunskaperna har Guidetti knappast läst sig till i en bok. Han har nämligen bara läst två.
- Ibras självbiografi är den andra bok jag läser, och den första jag valt själv att läsa. Första boken jag läste var Martin Bengtssons, en före detta spelare i Inters ungdomslag som försökte begå självmord. Den gav de mig i skolan.

Publicerad 2012-04-03 kl 12:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons