Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
38v

Gustafson om utlåningen: "Hoppas att det ska bli en boost"

Foto: Bildbyrån

Efter bara fem inhopp i Torino under hösten lånades Samuel Gustafson ut till Perugia.
Redan under fredagskvällen kan debuten komma.
- Det kommer att vara jäkligt stimulerande att spela match, säger Gustafson till Fotbollskanalen.

Efter en start och fem inhopp under det första året i Torino var målsättningen att Samuel Gustafson skulle få mer speltid i klubben den här säsongen. Men under hösten blev det bara fyra inhopp i Serie A, och ett i cupen, för den tidigare Häcken-mittfältaren. Gustafson har själv velat få till en utlåning, vilket blev klart i onsdags när 23-åringen presenterades för Serie B-klubben Perugia.

- Min approach har varit att jag vill ha speltid och lånelösningen var den troligaste. Sedan ska klubbar komma överens och jag ska komma överens, men det är det jag har jobbat emot, säger Gustafson till Fotbollskanalen.

Speltid har varit centralt för Gustafson när han tittat efter att komma till en ny klubb. Därför har 23-åringen också varit noggrann när han gjort sitt val.

- Du måste ju själv skapa dig en uppfattning också hur klubben jobbar och hur du själv passar in i det och det blir en win-win för alla inblandade liksom. Klubben har ju en profil som de söker och jag har min profil vad jag söker och passar det ihop så är det ju klart att det är bra. Så jag har självklart gjort min research och pratat med tränaren och sportchefen och så vidare.

Vad konkret var det med Perugia som gjorde att det kändes som det passade dig?
- Att de sökte en innermittfältare som kan passa bolla till sina medspelare (skratt). Nä men, jag vet ju hur min spelarprofil är liksom. Och att den ska stämma överens med det klubben söker. Om de vill ha en spelare som i första hand ska bidra i defensiven och i närkampsspelet, en brunkare, så är ju jag inte rätt spelare för dem. Men om det de söker är de egenskaper som jag har och står för så är jag ju intresserad och det stämde överens bra. Så jag hoppas och tror att det ska bli bra.

- Det är fundamentalt att jag ska spela många matcher. Det vill ju Torino också med att låna ut mig. Så det är fundamentalt.

Hur har det varit att bara få sporadiska inhopp i Torino?
- Det är klart att egentligen så spelar jag ju fotboll för att spela matcher, det är det som är det roligaste. Det är också det som är den största utmaningen och största motivationen såklart. Att spela matcher, även om det går bra eller dåligt, så är det sporrande på det ena eller andra sättet. Så det är givet att inte spela matcher är sämre än att spela matcher. Sedan så blir det så ibland, det är ju flera i en trupp som vill spela matcher. Så som jag har hanterat det är att göra mitt bästa varje dag. Och vara proffsig kring det, och det tycker jag att jag har varit också. Och bara tränat på för att bli bättre även på träning. Även om det hjälper till i utvecklingen att spela matcher så får man göra det bästa av situationen och det tycker jag att jag har gjort.

- Jag hoppas på att jag ska spela många matcher och det ska medföra en del saker så som att det kommer att vara jäkligt stimulerande att spela match. Hur sjukt det än låter så har jag liksom inte spela så mycket matcher. Jag hoppas att det kommer att hjälpa min utveckling men även mitt välmående och positivitet i vardagen, så det är klart att jag hoppas att det ska bli en boost.

Redan under fredagskvällen kan debuten för Perugia komma för Gustafson. Under torsdagen åkte laget ner till Pescara, och svensken är redo.

- Jag har ju åkt med truppen hit, sedan hur mycket jag ska spela får vi väl se, säger han.

Du känner dig redo att gå direkt in i laget?
- Jadå, jag har tränat på med Torino och inte haft några skador heller så jag är väl i relativt god form på så sett.

Perugia har tidigare gjort många säsonger i Serie A. Klubben har gått i konkurs två gånger, 2005 och 2010, och har fått börja om på noll. Sedan 2014 är man tillbaka i Serie B, men siktar högre. Samuel Gustafson tycker att det märks att det är en stor klubb.

- De har ju spelat i Serie A flera år innan och är en klubb därefter liksom. Med en supporterskara som är rätt het och ett intresse som ändå finns kring klubben och en historia, säger svensken.

Efter en stark säsongsinledning har Perugia haft några tyngre månader. Laget är på 14:e plats av 22, men har ändå bra häng på en playoff-plats till Serie A.

- Det är jäkligt jämnt. Så tabellplaceringen som sådan säger inte så mycket om hur många poäng det är upp till andra placeringar. Plats tre till åtta går till playoff och det är väl lagets målsättning att i alla fall gå dit. Och det är väl mitt mål med laget också att gå dit. Jag hoppas ju att det ska gå bra för mig och går det bra för mig så är det klart att det hjälper laget, säger Samuel Gustafson.

Publicerad 2018-01-26 kl 10:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons