Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Hallenius om frysboxen: ”Mentalt jobbigt”

Linus Hallenius får sparsamt med speltid i Genoa

Linus Hallenius är fast i Genoas frysbox. 24-åringen har inte spelat match sedan slutet av 2012 och nu lär Ex-Bajaren lämna Genoa.

- Jag måste komma till en klubb där jag får speltid nästa säsong, säger han till fotbollskanalen.se

Linus Hallenius slog igenom med dunder och brak i Hammarby säsongen 2010. Anfallaren svarade för 18 mål på 23 matcher i superettan och succén ledde till att italienska Genoa hostade upp i runda slängar 18 miljoner för den dåvarande 21-åringen. Men där tog det stopp.

Ganska omgående lånades Hallenius ut till Lugano i Schweiziska ligan och efter återkomsten till Genoa säsongen därpå lånades han ut på nytt – denna gång till Padova i Serie B.

Men speltiden har under hela Italien-utflykten varit väldigt begränsad. I år har det endast blivit en match i Genoa och den kom i november och eftersom klubben inte har något reservlag där Hallenius kan få matchning har situationen blivit än värre. Och Hallenius erkänner att den uteblivna matchningen har tärt på psyket.

- Det har varit mentalt jobbigt att inte spela matcher, säger han till fotbollskanalen.se, men vill inte fördjupa sig för mycket i den misslyckade Italien-flytten.

- Jag blickar bara framåt, jag vill inte prata om det.

Framtiden i Genoa följaktligen också högst osäker.

- Jag ska ta lite semester nu och sola och bada, sedan ska jag sätta mig ner tillsammans med klubben och Hasan (Cetinkaya, Hallenius agent) och diskutera framtiden, säger han.

Oavsett om Hallenius blir kvar i Italien eller söker sig till en ny klubb så är det en aspekt som står överst bland prioriteringen: Speltid.

- Det är ju det man saknar och det man måste få göra. Men det ska kännas rätt för mig och det ska kännas rätt för klubben.

- Man får väl träna på och det gäller att inte vara för snäll. Det är bra träningar med laget men man saknar ju att spela matcher.

Helsingborg har ju tidigare ryktats vara intresserade – har du nu hört något om det?

- Jag läste ju om det i tidningen men jag vill egentligen inte kommentera enskilda klubbar.

Är du sugen på att återvända till Sverige?

Jag vet faktiskt inte. Det är väl det jag ska fundera på nu under semestern.

Publicerad 2013-05-28 kl 17:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons