Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Här är de hetaste spelarna på silly season just nu - och deras köpare

Transferfönstret öppnar den 1 januari men redan nu är ryktena i full gång och fotbollskanalen.se har järnkoll.

Ingen vet riktigt vad som händer inom och mellan de stora klubbarna utöver rykten, dementier, vaga uttalanden och totala osanningar. Men en sak är säker – det skrivs väldigt mycket och där har fotbollskanalen.se total koll. Därför tänker vi göra det enklare för er läsare och då och då ta ett stickprov och presentera de hetaste spelarna och klubbarna på marknaden just nu.

Klubbar - köpare:

Arsenal
Det blev inte lättare av att man föll mot Manchester City strax efter beskedet att Robin van Persie blir borta länge, men redan innan dess har det talats en hel del om att klubben måste förstärka. Innan har det mestadels varit fans och krönikörer som framfört åsikten, men nyligen hördes självaste Arsene Wenger prata om januarifönstret. Men han var så klart lite försiktig i sina uttalanden.
Vad ska köpas? Mest pratas det forwards och ett av de senaste namnen som hörts är Edin Dzeko. Fredrik Ljungberg är också en ständig bubblare på mittfältet. Kanske inte hetast, men spännande om man ser med de svenska ögonen.

Milan
Av någon anledning nämns nästan alltid Milan som ett alternativ bland många när agenter marknadsför sina spelare genom att prata om vilka som är intresserade. Kanske vill många spelare till de rödsvarta?
Vad ska köpas? Allt. Spelartyp eller position spelar ingen roll, det måste föryngras på många håll i laget. Ej heller geografiskt finns det gränser – Bundesliga, Östeuropa och Sydamerika är vanligast – tillsammans med andra Serie A-spelare förstås.

Chelsea
Förr eller senare måste väl oljepengarna bränna i fickan uppe på VIP-läktaren igen? I alla fall verkar en samlad presskår tro det. Carlo Ancelotti har ivrigt tvingats dementera rykte efter rykte men frågan är om inte Londonklubben ändå kommer att förstärka. Pole position i ligan men ett tärande Europaspel och ett stundande afrikanskt mästerskap som stör.
Vad ska köpas? Sergio Agüero. Argentinaren är solklart högt upp på önskelistan och har så varit länge, men klubben kommer att få konkurrens.

Säljare:

Palermo
Den sicilianska klubben är känd för sina svängdörrar, både för spelare och ledare, men nu verkar det vara mer ut än in som gäller. Fabio Simplicio, Edison Cavani och Manuele Blasi är några som det skrivs mycket om. Men med en placering på nedre halvan och Champions League-ambitioner måste det köpas också.

Tre heta spelare:

Sergio Agüero
Chelsea är det hetaste ryktet och summor på ungefär en halv miljard kronor nämns. Många klubbar har dykt upp det senaste året, men om de spanska och engelska mediekällorna har kött på benen så talar vi om en affär likt Cristiano Ronaldos övergång till Real Madrid. Förr eller senare kommer det att ske. Å andra sidan har samma tidningar haft väldiga fel tidigare.

Edin Dzeko
I somras var Milan stekheta men nu dyker Arsenal upp som en konkurrent. Praktiskt taget alla stora klubbar i Europa har givetvis ögonen på anfallaren och lyckat spel i landslaget tillsammans med Champions League-mål på Old Trafford är sådant som får jättar att vakna. Att Bosnien missar VM gör honom het redan i januari – annars är ju spelare rädda för att byta klubb strax innan mästerskap på grund av risken för en bänkplats. Och klubbarna vill ofta vänta och se hur spelarna levererar i ett VM eller EM.

Gennaro Gattuso
Vill kanske lämna, i alla fall enligt honom själv. Måste komma i form innan vi en tar ett snack, hälsade managern Leonardo. Vice president Ariano Galliani erbjuder nu ett nytt kontrakt. Samtidigt har Carlo Ancelotti dementerat att spelare är på väg till Chelsea. Var snacket om att få lämna bara taktiska kommentarer inför kommande kontraktsförhandlingar eller är ”Rino” på väg att lämna klubben som han spelat för i ett decennium?

Kall spelare:

David Villa
Kall är nog fel ord för den ende spelare som levererar fler mål än Zlatan Ibrahimovic i La Liga, men ur transfersynvinkel är han ovanligt bortglömd. Han har varit otroligt het länge – egentligen sedan det första året i Valencia – och sedan har det bara ökat och ökat. Den här vintern är det dock tystare. Barcelona, Real Madrid, Liverpool – ingen av klubbarna har kopplats samman med anfallaren hittills i vinter.

Publicerad 2009-12-03 kl 14:09
Annons
Annons
Annons