Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

HBK:s supertalang tränar med Udinese

Udineses nya svenska ögonsten drömmer om ett kontrakt med klubben, Oliver Silverholt från Halmstad har tränat med italienarna i veckan. Efter några hektiska dagar med Antonio di Natale och Joel Ekstrand ska han prata om framtiden med klubbledningen.

Efter en magisk vecka med Udinese hoppas Halmstads unga supertalang på ett drömkontrakt med den italienska toppklubben. Oliver Silverholt har redan vid 17 års ålder ett kontrakt med HBK, men hoppas på Serie A.

- Jag har inget emot att spela i Italien, och Udinese är en kanonklubb med ambitioner och de tar hand om mig. Folk hälsar redan på stan, man börjar känna igen svensken, säger talangen.

HBK jublar inte över att släppa iväg sina tonårslöften, när italienarna hörde av sig var det inte helt populärt att Oliver skulle åka. Men Udinese var heta på gröten och ynglingen såg drömmen hägra i horisonten bortom Alperna.

- Dom är väl inte så förtjusta i att skicka i väg ungdomarna, men det var ändå grönt ljus från klubben när frågan kom. Nu ska det bli intressant att se vad dom har att säga, säger Silverholt.

Självklart med det snack med nyblivna Udinesebacken Joel Ekstrand, de båda sydsvenskarna conectade och trivdes tillsammans.

- Joel är riktigt trevlig och det var kul att få prata med honom, han tyckte också att det var kul att få snacka svenska. Dessutom gav han mig några tips och råd, säger talangen.

Målkungen och Udineses stora ikon Antonio di Natale fick också upp ögonen och imponerades av svensken. Han tog chansen att prata med den unga mittbacken som imponerat på klubben.

- Vi pratade lite om ditten och datten, kan man säga (skratt) men det var lite oväntat att få snacka med honom men väldigt kul. Och jag skulle inte säga nej till att lira här, säger Silverholt.

Han har fått testa på ett nytt sätt att träna fotboll, och de nya metoderna faller den framtida stjärnan i smaken.

- Träningen är annorlunda än hemma, det är mycket bollkontroll och lära sig spela längs marken, inga långbollar precis.

Publicerad 2011-02-26 kl 09:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons