POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A

Helander efter comebacken: "Det gick jättebra"

Foto: Bildbyrån

Filip Helander gjorde sin första start på fyra månader under söndagen.
Mittbacken spelade hela matchen för Bologna mot Lazio.
- Tycker det gick jättebra för mig, säger han till Fotbollskanalen.

Den 6 november startade Filip Helander för Bologna mot Roma. Men därefter har den svenske landslagsmittbacken inte funnits med i någon startelva för Serie A-laget, på grund av ryggproblem. Efter att ha gjort ett inhopp mot Genoa förra helgen gjorde han så sin första start på fyra månader under söndagen. 23-åringen spelade hela matchen när Bologna föll med 2-0 mot Lazio.

- När man inte spelat på lång tid blir man lite osäker på var man står, man vet inte om man ska orka hela matchen och så vidare, men jag tycker det gick jättebra, säger Helander.

Efter matchen var Helander bland de spelarna i Bologna som fick bäst betyg i italienska medier. Av La Gazzetta dello Sport fick han betyget 5,5 (av tio) och av italienska Eurosport fick han betyget 6.

- Jag hade hellre velat att vi tagit poäng och att det gått lite sämre för min del, men det är som det är. Jag är i alla fall glad över att det gick bra för mig. Men det spelar mindre roll när man förlorar.

Den förre Malmö FF-mittbacken har varit skadad i två omgångar. Ryggbesvär höll honom först borta i en och en halv månad och därefter tränade han i en vecka. Men sedan fick han återigen ryggproblem och blev borta i ungefär en och en halv månad till.

- Men nu känns det bra. Just nu känns det ingenting, det är väldigt skönt. Jag får bara hoppas att det inte kommer tillbaka. Det gäller att vara lite extra noggrann. Då ska det nog bli bra.

Hur ser du på fortsättningen nu?
- Klart jag vill fortsätta spela. Men vi får tillbaka någon spelare från avstängning nu och vi får se hur tränaren tänker. Nu har jag i alla fall gjort en bra match och visat upp mig själv från min bästa sida. Men det är många spelare i laget som är duktiga. Vi har överlag haft ett ganska bra försvarsspel under säsongen. Men jag hoppas få spela framöver, verkligen.

Bologna är just nu inne i en tung period. Laget har förlorat sex av de sju senaste ligamatcherna och ligger just nu på plats 16 i Serie A.

- Vi är inte nöjda. Inom gruppen har det varit snack om att vi ska försöka nå upp mot en topp 10-placering, i alla fall vara nära det. Sen har vi väl också haft som ett mål att bli bättre än förra året (då slutade Bologna på 14:e plats).

Totalt har Helander gjort sju Serie A-framträdanden för Bologna, som han värvades till i somras.

- Jag tycker det är bra här, jag trivs bra. Det är ganska organiserat. Sverige är ju annars bättre organiserat överlag, jämfört med Italien, men jag är positivt överraskad här. Det är bra strukturerat och vi har bra träningsfaciliteter, säger mittbacken.

Publicerad 2017-03-07 kl 07:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå