Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN

Helander hyllar Italien: ”Mer attraktivt än Holland och Belgien"

Foto: Scanpix

Filip Helander är en i raden av talanger som går till serie A.
Ett bra kliv, enligt mittbacken.
- Kan man få spela där så håller man en hög kvalitet, säger han till Fotbollskanalen.

Filip Helander lämnade Malmö FF för Hellas Verona och häromdagen skiftade han till Bologna. Han är dessutom långt i från ensam svensk som tagit första klivet till Italien och serie A.

- Det är en bra liga, kan man få spela där så håller man en hög kvalitet. Sedan handlar det om det ekonomiska där England gått i från och det är inga spelar som går från Sverige till England och då är Italien ett bra steg, mer attraktivt än Holland och Belgien och Frankrike. Sedan är det ett fint land att leva i, säger Filip Helander.

Vad fick dig att välja att stanna i Italien, i Bologna, när Hellas Verona åkte ut?
- Det har gått bra i Italien och ville göra det igen. Jag kommer till ett lag som förhoppningvis är ett stabilt lag i serie A. Sedan är det ekonomi också, det är det lag som betalar som blir aktuellt. Känns väldigt bra att vara där. 

Vad har du fått för löften av Bologna?
- Jag känner sportchefen sedan tidigare, han var i Verona och jag vet att de tror på mig. Sedan har de två äldre mittbackar som vill spela men jag hoppas konkurrera och visa det jag är bra på. Inte fått några indikationer eller liknande, det är konkurrens som överallt.

Efter att ha varit med i Erik Hamréns landslag några gånger så siktar Filip Helander på att spela en viktigare roll i under Janne Andersson.

- Nu hoppas jag göra bra i från mig från början och visa att jag ska vara en del av den här truppen. Det handlar om att få spela i sitt klubblag. Ännu så länge känns det bra på träningarna och Janne har en bra och tydlig bild som ska passa mig. 

Vad är bilden av Janne Andersson?
- Han är tydlig i sitt ledarskap och vet hur han vill spela och det försöker han lära oss. Vi har bara varit här i tre dagar men fått en tydlig bild vad vi ska göra. Vi kommer att möta bra lag, vi kommer att möta Frankrike och Holland och vi kommer behöva spela på ett mer försvarsinriktat sätt och det viktigt att vi inte säger att vi spelar fint och vackert och dominera matchen för det kan man inte alltid göra. Bra att säga det rakt ut, att så här kommer det att vara, vi kommer att behöva försvara.

Det blir som Island, eller?
- Island light? Så kan man säga det, men vi ska inte bara tjonga bort bollen när vi har läge men om man inte försvarar mot ett lag som Holland så kommer man att få det tufft.

Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf ser givna ut, eller hur?
- Det är klart att det är bra spelare men för mig handlar det inte bara att spela denna matchen utan även göra bra i från mig träningsmatch. Vet inte vad som händer till nästa match, nån blir sjuk, skadad eller avstängd. Då får man ta chansen då istället.  

Publicerad 2016-09-02 kl 09:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER