Higuain hjälte mot Napoli - Juve tajtar till toppstriden

Serie A

Inter har chansen att ta över serieledningen i Serie A på söndag.
Det efter att Gonzalo Higuain sänkt sin gamla klubb Napoli under fredagen.
- Jag talade på planen, sa Higuain när han efter matchen nobbade en intervju enligt football-italia.net.

Numera skiljer det bara en poäng mellan Napoli och Juventus i toppen av Serie A. Inter, som möter Chievo på söndag, ligger två poäng bakom Napoli och har en match mindre spelad än konkurrenten.

Den tidigare Napoli-anfallaren Gonzalo Higuain satte matchens enda mål när Juventus tog med sig tre poäng hem till Turin från Neapel. I den tolfte minuten serverades han i djupled av Paulo Dybala och stjärnan förvaltade chansen väl. Higuain placerade in 1-0 vid sidan om Napoli-keepern Pepe Reina.

I den andra halvleken tog Napoli över mer av spelet, men lyckades inte spräcka Gianluigi Buffons nolla.

Dessvärre för Napoli byttes också stjärnan Lorenzo Insigne ut på grund av en skada med en kvart kvar att spela, efter att Insigne sprungit in i Buffon i en duell.

Efter matchen ville inte Gonzalo Higuain ställa upp på en intervju, enligt football-italia.net. Sajten skriver att Higuain motiverade sitt beslut på följande sätt:

- Jag talade genom det jag gjorde på planen.

Juventus målvakt Gianluigi Buffon vill hålla sitt lag nere på jorden efter segern.

- Vi är glada över att vi vann här, för det är inte lätt. Men vi är tidigt in på säsongen, säger Buffon till Mediaset Premium enligt football-italia.net.