Higuain och Dybala showade när Juve körde över Palermo

Serie A

Glödhete Gonzalo Higuain gjorde ett nytt mål och landsmannen Paulo Dybala stod för två när Juventus körde över Palermo med 4-1 på hemmaplan.
- Vi spelade inte särskilt bra, säger Dybala till Mediaset efter matchen.

Juventus sätter press på Roma i Serie A-toppen. Serieledaren kunde relativt enkelt avfärda bottenlaget Palermo under fredagskvällen och vinna med 4-1. Det var argentinarna Paulo Dybala och Gonzalo Higuain som låg bakom segern med fina prestationer.

Juve tog en tidig ledning när Claudio Marchisio i den 13:e minuten skickade in bollen efter att Higuains avslut tvingat fram en målvaktsretur.

Fem minuter för halvtidspausen slog Dybala till med en fantastisk frispark. Argentinaren knorrade bollen över muren och upp mot målvaktens vänstra kryss. Dybala firade inte målet mot sin gamla klubb.

- Jag visste att om jag skulle göra mål så skulle jag inte fira. Av respekt för mina tidigare fans och lagkamrater firade jag inte, säger Dybala till Mediaset efter matchen.

När Juve i den 63:e minuten ökade på ledningen till 3-0 stod Dybala för en mycket vacker pass fram till landsmannen Gonzalo Higuain. Anfallaren chippade mycket kyligt bollen över målvakten. Målet var Higuains 19:e i Serie A den här säsongen och han gick därmed upp i ensam skytteligaledning. Det var också anfallarens tolfte på de senaste tio matcherna.

I slutminuterna slog firma Higuain/Dybala till igen. Den förstnämnde klackade snyggt fram bollen till sin lagkamrat som kunde placera in sitt andra mål för kvällen.

Palermo reducerade i slutminuterna och matchen slutade 4-1.

- Jag tycker vi tog ett stort steg framåt men vi spelade inte särskilt bra. I första halvleken slog vi bort för många passar, vi slarvade och vi kan inte tillåta det att hända, säger Paulo Dybala.

Juventus har nu, med en match mer spelad, tio poäng ner till tvåan Roma. Palermo är på nedflyttningsplats och har åtta poäng upp till säker mark.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.