POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Hotet mot Lazio - sex poängs avdrag

Lazio kan åka på en jättesmäll. Romklubben hotas av sex poängs avdrag i ligan, och kapten Stefano Mauri riskerar att stängas av i fyra och ett halvt år, skriver AP.

Orsaken är anklagelserna om riggade matcher, och om misstankarna kan bevisas genom den rättegång som inleddes på onsdagen väntar hårda sanktioner. Åklagaren Stefano Palazzi har även yrkat på att Lazio ska tvingas böta motsvarande 200 000 kronor, plus att han vill ta ifrån även Genoa och Lecce poäng i Serie A- respektive Serie C-tabellerna. Dom meddelas nästa vecka.

Mauri är en av totalt åtta spelare som pekas ut för att antingen själva ha försökt att göra upp matcher, eller åtminstone underlåtit att rapportera sådana händelser till polis och fotbollförbund. Matcherna i fokus för rättsprocessen är Lazio – Genoa och Lazio – Lecce under våren 2011.

Om 33-årige Mauri fälls väntar som mest 54 månaders avstängning och då lär hans karriär vara över. Han har dock bedyrat sin oskuld.

De senaste två åren har ett 50-tal personer arresterats med liknande anklagelser riktade emot sig och så sent som för några veckor sedan nådde klubben Bari en förlikning efter en fällande dom. Klubben fick böta 250 000 kronor och drabbades av ett poängs avdrag i tabellen.

Det här är tredje säsongen på rad som poängavdrag döms ut i Italiens högstaliga. Förra året fick fyra Serie A-lag sådana straff.

Publicerad 2013-07-24 kl 18:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå