Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

INFÖR LAZIO - NAPOLI: Slåss om Champions League-platsen

Det är två lag med helt motsatt form som möts tidigt på söndag. Det är också två lag med ambitioner att kunna hota om en Champions League-plats.

Efter att ha startat säsongen strålande har nu Lazio stött på sina första motgångar. Derbyförlusten följdes upp av en ny förlust i veckan mot Cesena. Tränare Edy Reja som valde att ställa över en del spelare (bland annat Hernanes) kanske måste inse att truppen inte riktigt är så bred ännu. Ytterligare ett nygammalt problem som dykt upp är anfallaren Mauro Zarate och hans humör. Argentinaren gjorde en blek och självisk insats mot Cesena och byttes ut av Reja till Zarates bitterhet. Det är mycket troligt att han ställs åt sidan mot Napoli. Däremot lär inte brassen Hernanes ställas åt sidan igen. Till matchen mot Napoli återtar Giuseppe Biava sin mittbacksplats efter avstängning. Om Reja väljer att bänka Zarate (vilket jag tror) så lär Pasquale Foggia eller Tommaso Rocchi ta hans plats. Det är nu viktigt att Lazios lilla formsvacka inte blir för lång om man vill fortsätta sin jakt på en plats som ger spel ute i Europa.

Napoli har å andra sidan gått fenomenalt bra på sista tiden och avgjorde i allra sista sekunden mot Cagliari efter ett fint mål av Ezeqiuel Lavezzi. Napoli ligger för närvarande på en tredje plats och ser väldigt vassa ut. Mot Lazio har tränare Walter Mazzarri en del skadebekymmer. Man saknar flera ordinarie spelare både i backlinjen och på mittfältet. Viktige mittfältsterriern Walter Gargano missar matchen på grund av avstängning men Michele Pazienza ser ut att bli frisk i tid och bildar troligen innermittfält med algeriern Hassan Yebda som blivit bättre och bättre. Framåt lär inte Mazzarri vila någon av sina stjärnor utan satsa på Hamsik-Lavezzi-Cavani. Buona partita!

LAZIO
Trolig laguppställning (4-2-3-1): Muslera, Lichtsteiner, Biava, Andre Dias, Radu; Brocchi, Ledesma; Hernanes, Mauri, Foggia; Floccari.
Skador: Megnhi, (tveksam till spel)
Avstängningar: Inga.

NAPOLI
Trolig laguppställning (3-4-2-1): De Sanctis, Grava, Cannavaro, Santacroce; Maggio, Yebda, Pazienza, Zuniga; Hamsik, Lavezzi; Cavani.
Skador: Lucarelli (slutet av januari), Dossena och Campagnaro (osäker status), Aronica (ca 1 vecka)
Avstängningar: Gargano (1)

Resultat de tre senaste säsongerna: 1-1 (09/10) 0-1 (08/09) 2-1 (07/08)

Se matchen på TV4 sport sön 14 nov kl 12.30!

Publicerad 2010-11-13 kl 10:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons