Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

INFÖR ROMA-GENOA: Mini-kaos i Roma

Roma och Claudio Ranieri har hamnat i ett litet mini-kaos. Efter sex omgångar ligger man näst sist och har släppt in mest mål av alla lag.

Knappast en start som Roma-fansen och Ranieri ville eller trodde skulle hända. Tränare Ranieri har denna säsong inte alls agerat med samma självförtroende och självklara pondus som förra säsongen. Kritiken mot honom är befogad. Han har vacklat mellan mer defensiva och fega uppställningar (typ mot Bayern Munchen) och de mer vanliga offensiva uppställningarna. Han har plockat av Francesco Totti när han har varit bra och behållit honom på plan när han varit dålig. Sist mot Napoli valde Ranieri att spela med en trebackslinje (eller fembackslinje om du så vill) vilket ytterligare tyder på Roma-tränarens just nu stora osäkerhet. Roma-ikonen Totti har också fått en del kritik och räkna med att han vill visa mot Genoa att det fortfarande finns magi kvar i fötterna. Mot Genoa vill det till att Ranieri, Totti och kompani hittar tillbaka till den stora självkänsla man hade i fjol, annars är risken stor att kräftgången kommer fortsätta.

Genoa visade sist mot Bari enormt mod och en stark övertygelse om sina egna offensiva kvalitéer när man med en man mindre i nästan en hel halvlek gick för seger och pressade Bari ända tills Luca Toni kunde nicka in segermålet på övertid. Det är den typen av insatser som vi sett många av från Genoa de senaste två säsongerna och det är den typen av inställning som laget måste ha om man vill nå långt i år. Nu väntar en tuff uppgift mot ett revanschsuget Roma men om Genoa bara vågar spela sitt offensiva spel så kommer detta bli ett skådespel och en öppen tillställning. Genoas anfallare Luca Toni återvänder nu till Rom och Stadio Olimpico mot det lag han spelade med under våren förra säsongen och räkna med att han vill visa att de gjorde fel som inte förlängde med honom.

ROMA
Trolig laguppställning (4-4-2):
Lobont, Riise, Juan, N.Burdisso, Cassetti; Taddei, Perrotta, Brighi, Menez; Totti, Borriello.
Skador: Adriano (ca 1 vecka) Julio Sergio (slutet av oktober), Vucinic och De Rossi (båda tveksamma till spel)
Avstängningar: Inga.

GENOA
Trolig laguppställning (3-4-3):
Eduardo, Chico, Dainelli, Ranocchia; Criscito, Milanetto, Kharja, Rafinha; Sculli, Toni, Palacio.
Skador: Veloso (2-3 veckor), Jankovic (början av november)
Avstängningar: Moretti (1)

Resultat de tre senaste säsongerna: 3-0 (09/10) 3-0 (08/09) 3-2 (07/08)

Se matchen på TV4 sport lör 16 okt kl 20.45!

Publicerad 2010-10-16 kl 09:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons