Serie A

Inter tappar mot Atalanta i kampen om andraplatsen.
Det efter att man kryssat hemma mot Fiorentina under onsdagskvällen.

Inter kämpar mot Atalanta om andraplatsen i Serie A, även om man teoretiskt sett fortfarande har en chans att hämta igen på Juventus på förstaplatsen. Under onsdagskvällen tog man sig an Fiorentina hemma på San Siro, men det blev en missräkning för de blåsvarta.

Inter hade kontroll från början och kom nära efter bara 18 minuter. Romelu Lukaku nådde först på ett inlägg in i Fiorentina-boxen men nickade i stolpen. Han hade ytterligare ett läge 15 minuter senare, men då stod Pietro Terracciano i Fiorentina-målet för en imponerande räddning.

Inter inledde den andra halvleken starkast likväl. Fem minuter in fick Antonio Candreva ett mål bortdömt för offside, och bara minuter senare prickade Alexis Sanchez stolpen via en Fiorentina-försvarare.

Men närmre än så kom inte Inter. Matchen slutade 0-0 och man tappar nu i kampen om andraplatsen mot Atalanta. I och med krysset är man en poäng bakom Atalanta på 74 poäng. Fiorentina, å andra sidan, klättrade en placering till 11:e plats.

Härnäst möter Inter Genoa på bortaplan, medan Fiorentina reser till huvudstaden och tar sig an Roma.