Inter finalklart i Coppa Italia - tog klar derbyseger mot Milan

Coppa Italia

Inter tog en klar 3-0-seger mot Milan i Coppa Italias semifinal.
Nu möter de Fiorentina eller Juventus i final.

Säsongens fjärde Derby della Madonnina ägde rum under tisdagskvällen, då Inter och Milan skulle göra upp om den ena finalplatsen i Coppa Italia.

Semifinalen var uppdelad i två möten och det första mötet, där Milan var hemmalag, slutade 0-0 - och Inter skulle få en drömstart på returmötet.

I den fjärde minuten hittade Matteo Darmian en omarkerad Lautaro Martinez i Milans straffområde med ett inlägg från högerkanten. Argentinaren svarade med att dunka in 1-0 på volley och gav Inter en drömstart på matchen.

Efter målet jobbade sig Milan mer och mer in i matchen. De jagade en kvittering. Men mitt i den forceringen dök samme Martinez upp och utökade Inters ledning. Anfallskollegan Joaquin Correa friställde Martinez bakom Milans backlinje, varpå argentinaren kyligt chippade in 2-0 över Milan-målvakten Mike Maignan.

Milan hade en boll i nät med 20 minuter kvar att spela. Ismael Bennacer tryckte av ett tungt långskott i andravågen på en hörna som gick förbi Samir Handanovic i Inter-målet. Men efter VAR-granskning dömdes målet bort, då Fikayo Tomori, som stod i offsidepositon, blockerade Handanovics sikt i skottögonblicket.

I stället gjorde Inter 3-0. Med åtta minuter kvar att spela hittade Marcelo Brozovic fram till Robin Goses framför öppet mål, varpå tysken enkelt kunde stöta in trean för Inter.

3-0 skrevs sedan slutresultatet till och Inter är klart för final i Coppa Italia. Vem de möter i finalen blir klart under onsdagskvällen, då returmötet i den andra semifinalen mellan Fiorentina och Juventus spelar då.

Zlatan Ibrahimovcic var utanför Milans matchtrupp helt, då svensken rehabiliterar en knäskada. Milam förhoppning är att 40-åringen ska vara tillgänglig för mötet med Lazio den 24 april.

Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Correa, Martinez.

Milan: Maignan - Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez - Bennacer, Tonali - Saelemaekers, Kessié, Leão - Giroud.