Inters nyförvärv bakom förnedringen av Milan

Italien

Inter behövde bara 45 minuter. Sedan hade ligamästaren förnedrat stadsrivalen Milan. Årets första Milanoderby slutade 4-0.

I premiären debuterade Samuel Eto'o med att göra mål mot Bari. I den andra omgången, och säsongens första Milanoderby på Giuseppe Meazza, visade klubbens andra nyförvärv klass - eller kanske främst inköpen från ligakonkurrenten Genoa.

I den 29:e minuten hittade Diego Milito en lucka i Milanförsvaret. Thiago Motta tog emot bollen, lade den tillrätta och med vänstern placerade han in 1-0 bakom målvakten Marco Storari.

Sju minuter senare var det dags för framspelaren Milito att näta. Från straffpunkten, efter att Eto'o revs ner, satte Milito iskallt bollen precis under ribban.
Men förnedringen var inte slut där.

Gennaro Gattusos andra gula förvandlades till rött och Milan var ett decimerat lag. Då hade det bara gått 40 minuter.
På tilläggstid i första kom nästa kalldusch.

Efter ett läckert kombinationsspel satte högerbacken Maicon 3-0.
Där - efter 45 minuters spel - försvann gnistan i Milan.

I andra bevakade ligamästaren sin ledning - men de hade trots allt ytterligare en delikatess att bjuda på.

I den 67:e minuten, med sin högra vrist, borrade Dejan Stankovic in 4-0 i Storaris vänstra kryss. Läckert. Otagbart. Total förnedring.

I lördagens andra match kryssade Bari, som i premiären spelade 1-1 mot Inter, mot Bologna, 0-0.