Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Italien-proffsets fina present - bjöd flyktingkillar på resa

Foto: Privat

Lisa Ek fick ett arv från sin far som gick bort i cancer. För de pengarna bjöd hon ned ett lag med ensamkommande flyktingar till Florens.
- De är så himla tacksamma och jag är så himla tacksam, säger Lisa Ek i en intervju med Sportbladet.

De var i somras som Lisa Ek valde att lämna Sverige för att i stället pröva på proffslivet i Florens och AFC Fiorentina.

En flytt som blev en aning sentimental. Anledning var att hon hade varit involverad i Sandarnas lag C - ett lag med enbart ensamkommande flyktingbarn - innan hon tog beslutet att dra ned till Italien.

Efter att hennes far gick bort fick hon ärva en summa pengar. Pengar som hon nu använt för att bjuda ned Sandarnas lag till Italien och Florens där hon huserar.  

Ett kärt återseende.

- Det är det bästa jag gjort i mitt liv. Det går inte att beskriva, säger Lisa Ek till Sportbladet.

Hon förklarar också för Sportbladet hur tacksamma killarna är och hur tacksam hon själv är och hur tagen hon blir över den resa som killarna gjort.

- Man blir tagen av deras öden och de resor de gjort – först att de varit på flykt i flera år, och att de nu är här. Det är så jävla starkt hela tiden och det uppstår en närvaro som jag tror bara kan uppstå när man varit med om så mycket som de här killarna har, säger Lisa Ek.

I torsdags kom laget ned till Florens, lagom till Europa League-mötet mellan Fiorentina och Tottenham, en match Lisa Ek tog med dem till. Sedan har killarna tränat lite fotboll själva och ätit middag med delar av Lisa Eks lag. Hennes Fiorentina ska också få visa upp sig inför killarna när de tar emot Brescia innan de åker tillbaka till Sverige. En match där Lisa Ek förväntar sig en god insats från sig själv samtidigt som hon kommer känna ett stort stöd från sina supportrar på läktaren.

Publicerad 2016-02-20 kl 19:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons