Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Italiensk media befarar: En miljard kronor i förlust om Italien förlorar

Italiens match kan komma att betyda mycket ikväll. En plats i VM om de vinner. Men en stor förlust för italiensk media om man förlorar, enligt den italienska nyhetsbyrån Ansa.

Italiensk media påstår att det kan kosta Fifa en förlust på 100 miljoner euro, motsvarande 970 miljoner kronor i tv-intäkter om landet inte går till VM, jämfört med när de kvalificerade sig 2014, enligt den italienska nyhetsbyrån Ansa.

Ansa uppskattar att tv-rättigheterna i landet är värda hälften så mycket om Italien inte går vidare till VM i  Ryssland 2018.

- Med Rai och Sky, kan Fifa tjäna cirka 180 miljoner euro i tv-rättigheter på den italienska marknaden. Men om inte Italien lyckas ta sig till VM så blir det svårt att nå över 80 miljoner euro, säger en ledande tv-chef till Ansa.

Den italienska median tar dock inte hänsyn till hur mycket de svenska rättigheterna kommer att öka om Sverige skulle ta sig till VM. De drar slutsatsen att de svenska rättigheterna inte kan säljas lika dyra, då det vanligtvis är 8-12 miljoner tittare under Italiens matcher, medan det bara bor drygt 10 miljoner människor i Sverige, skriver danska Tipsbladet.

Publicerad 2017-11-13 kl 15:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons