Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Italiensk minister vill beskatta Zlatan hårdare: "Bortskämda barn"

Italien har budgetproblem. Ministern Roberto Calderoli tycker att fotbollsstjärnorna gott kan bidra.
- Jag blir rasande varje gång de bortskämda barnen beter sig så här, säger han.

Zlatan Ibrahimovic och de andra välbetalda stjärnorna i Serie A bör tvingas betala extra skatt. Det menar den italienske ministern Roberto Calderoli.

Calderoli, vars officiella titel bäst översätts till "minister för förenkling av lagstiftningen", reagerar på rapporter om att Serie A-stjärnorna vägrar betala en ny "solidaritetsskatt" som antagits i Italien, och som ska betalas av dem som tjänar bäst.

- Jag blir rasande varje gång de bortskämda barnen beter sig så här, säger han enligt The Guardian, och föreslår att spelarna ska tvingas betala dubbelt upp.

Carderoli får dock mothugg av spelarfackets Damiano Tommasi (före detta Roma-spelare) som menar att spelarna inte alls har vägrat betala skatt. Dock strejkar de för tillfället för att få bättre kollektivavtal.

- Det här problemet är ett artificiellt påhitt, säger Tommasi.

Om spelarna tvingas betala extra skatt kan det också slå mot klubbarna, som i många avtal förbinder sig till att betala all skatt för spelarna. Milan hade då varit tvungna att betala 7,7 miljoner kronor i "solidaritetsskatt" för Zlatan Ibrahimovic, som enligt Corriere della Sera tjänar 87 miljoner netto om året.

- Det är inte en inkomstskat, det är ett solidaritetsbidrag, säger Galliani, som menar att spelarna gott kan strejka resten av sina liv om de inte vill betala.

Publicerad 2011-08-19 kl 15:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons