Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Italienska uppgifter: Berlusconi säljer Milan

Foto: SCANPIX

Silvio Berlusconi.

Under de senaste månaderna har det florerat rykten att Silvio Berlusconi ska vara på väg att sälja Milan och nu kommer det uppgifter om att Milan-presidenten sålt 75 % procent av aktierna till ett kinesiskt konsortium.

Silvio Berlusconi har hittills dementerat alla rykten om att han är på väg att sälja Milan, men samtidigt är det svårt att tro att alla spekulationer om en försäljning är helt tagna ur luften.

Nu kommer det uppgifter från Aska News att Berlusconi i stort sett gjort klart med ett kinesiskt konsortium och att han säljer 75 % procent av aktierna.

Det verkar som om Berlusconi under privata möten ska ha avslöjat att en försäljning är på gång och att han ska ha sagt "En försäljning av 75 procent av Milan är i stort sett klart".

Prislappen för de 75 procenten tros ligga över 10 miljarder kronor.Silvio Berlusconi ska under förhandlingarna sett till att hans dotter Barbara, behåller sin post som VD.

Köpet av Milan ska ha hjälpts till av den kinesiska regeringen som vill sprida fotbollen i landet och då Milan ska vara den mest populära italienska klubben är detta ett stort steg i det projektet.

Fler uppgifter om en eventuell försäljning lär dyka upp inom de närmsta dagarna och lär klargöra om Berlusconi verkligen säljer en majoritet av klubben eller om det handlar om en mindre andel.

I går rapporterades det om att den kinesiske affärsmannen Zong Qinghou var intresserad av att köpa Milan och det är oklart om han ingår i det konsortium som nu verkar aktuellt för en affär.

Publicerad 2015-04-02 kl 14:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons