Jansson och Helander fick båda starta - men båda låg bakom baklängesmål

Serie A

Pontus Jansson fick, precis som Fotbollskanalen avslöjat, peta kaptenen Kamil Glik. 24-åringen startade mot Napoli men fick lämna matchen som förlorare. Gästerna vann med 2-1.

Torinos lagkapten Kamil Glik ser ut att säljas i sommar. Därför spelas Pontus Jansson in i Torinos startelva och precis som Fotbollskanalen avslöjat startade Jansson mot Napoli.

Men han var inte helt lyckosam inledningsvis. I den tolfte minuten skulle han nicka bort bollen när Napoli kontrade men nicken gick rakt i famnen på Marek Hamsik. Slovaken stormade fram och Jansson valde att försöka stöta. Han släppte då sin markering på Gonzalo Higuain. Hamsik spelade fram Higuain som fri med målvakten inte hade några problem att sätta 1-0.

José Callejon utökade ledningen till 2-0 senare under halvleken men i den andra halvleken reducerade Torino. Ett vackert mål från Bruno Peres.

Hans mittbackskollega från Malmö FF-tiden, Filip Helander, var fit-for-fight efter skada och spelade också under söndagen för sitt nedflyttade Hellas Verona borta mot klara mästaren Juventus. Något överraskande vann dock Verona med 2-1 efter mål från Luca Toni och Federico Viviani för hemmalaget. Helander var dock olycklig i slutsekunderna när han missade bollen när han skulle rensa. Istället kom Simone Zaza fri. Helander försökte revanschera sin miss men orsaka då straff och varnades. Straffen satte Paulo Dybala.