Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Jansson på väg att bli ordinarie - har petat kaptenen: "Krigat för det här"

Pontus Jansson petade Torinos kapten Kamil Glik senast - och startar mot Napoli på söndag.Mittbacken är på väg att bli ordinarie i Serie A.
- Jag har krigat för det här sen dag ett, säger han till Fotbollskanalen.

Sommaren 2014 lämnade Pontus Jansson Malmö FF för spel i Torino. Sedan dess har den svenske mittbacken kämpat för att på allvar slå sig in i Serie A-lagets startelva. Men det har varit svårt för Jansson att få speltid eftersom han konkurrerat om platsen i mitten i Torinos trebackslinje, med lagkaptenen och stjärnan Kamil Glik. 

Tidigare har den förre MFF-spelaren mest fått speltid när Glik varit skadad eller avstängd, men senast mot Udinese fick Jansson starta trots att polacken fanns med i truppen. Då gjorde svensken mål i 5-1-segern.

- Så klart känns det jättebra. Jag har jobbat hårt länge nu för att en dag ta över och bli startspelare. Det är kul att få mer och mer förtroende. Sen är ju mål en ren bonus, säger Jansson. 

Kamil var också med i truppen, men du fick spela ändå. Hur känns det?
- Jag har ju krigat sen dag ett för det. När jag kom hit visste jag att det skulle ta sin tid innan jag blev ordinarie. Jag har krigat hårt och aldrig klagat. Hårt jobb lönar sig i slutändan. Det här verkar vara rätt melodi.

Kamil Glik ser av allt att döma ut att säljas i sommar och redan nu får Pontus Jansson ta över efter honom i startelvan. Svensken kommer att få chansen från start även mot Napoli på söndag, bekräftar han.

- Ja. Det är skitkul. Napoli är en tuff motståndare. Men det var Udinese också och mot dem vi åkte vi dit och vann med 5-1. Det är väldigt starkt. Vi slog Inter innan dess också. Det är inga lätta matcher.

Ser du mer positivt på din framtid i Torino nu, med tanke på speltiden?
- Alltså, det har mer varit folk som skrivit om det och undrat: "När ska han få speltid?". Men jag har haft tålamod sen dag ett. Det är bara att kriga. Nu hoppas jag att jag kan fortsätta göra det bra. Jag ska absolut inte slappna av.

På onsdag tar Sveriges förbundskapten Erik Hamrén ut sin trupp till EM i Frankrike i sommar och kampen om den fjärde mittbacksplatsen ser ut att vara öppen.

- Jag har inte tänkt så mycket på EM. Mitt enda fokus har varit att ta en plats i Torino, så jag har inte tänkt så mycket på landslaget. Men nu har det gått bra här och (Alexander) Milosevic har ju skadat sig så det har väl öppnat upp en plats som vi är några stycken som slåss om. Jag hoppas ju komma med.

I italiensk media har det även spekulerats mycket om att Pontus Jansson är på väg att förlänga sitt kontrakt med Torino fram till sommaren 2020. Det nuvarande avtalet går ut sommaren 2018.

- De (Torino och Janssons agent Martin Dahlin) är väl i diskussioner. Det är jätteul att de vill förlänga, det är ett bevis på att jag gjort det bra. Men jag tänker inte så mycket på det. Jag har fokus på matchen på söndag och sen får Martin sköta det där.

 När Fotbollskanalen når Martin Dahlin öppnar han för en förlängning.

- Torino är jättenöjda med Pontus och de vill förlänga med honom. Vi är redo att lyssna på vad de har att komma med, säger agenten.

Publicerad 2016-05-06 kl 18:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons