Jumbon skrällde borta mot Juventus

Italien

Jumbon Catania gav Inter en tidig julklapp när man mycket överraskande slog Juventus på bortaplan.

Inför söndagens matcher låg Catania sist i Serie A och det var nog inte många som trodde att laget skulle ha en chans mot tabelltrean Juventus i Turin. Ändå var det gästerna som tog ledningen efter 25 minuters spel då Jorge Martinez satte en straff.

Juventus jagade kvittering och 20 minuter in i den andra halvleken fick man utdelning när Hasan Salihamidzic kom igenom försvaret. Juve jagade segermålet när inhopparen Gianvito Plasmati höll fast bollen på offensiv planhalva och sedan serverade den framstötande Mariano Izco, också inhoppare, som kom helt fri och säkert placerade in 2-1 bakom Alex Manninger.

Målet kom i den 87:e minuten och Juventus fick även sex tilläggsminuter på sig att kvittera på nytt men det var inte nog. Catania får resa hem till Sicilien med en meriterande seger som gör att de slipper fira jul som jumbo.

Publicerad 2009-12-20 kl 17:17