Mäktig vändning av Inter - säkrade Champions League-plats

Serie A

Inter säkrade den fjärde och sista Champions League-platsen efter en heroisk vändning mot Lazio.
Inom loppet av tre minuter vände laget på matchen och Matias Vecino blev stor hjälte när han nickade in 3-2 med tio minuter kvar.
- Det krävdes styrka från laget att vändam, säger Inters ytterback Joao Cancelo till Mediaset enligt Football Italia.

Lazio inledde mötet med Inter bäst och tog ledningen redan efter fem minuter. Men det var ingen egen spelare som gjorde målet. Istället var det kroaten Ivan Perisic som var sist på bollen innan den gick in i nät bakom Samir Handanovic. Bortalaget Inter kunde dock kvittera i mitten av första halvlek genom D´Ambrosio.

Hemmalaget kunde dock komma igen och med fem minuter kvar till halvtidsvilan satte Felipe Anderson dit 2-1 för Rom-laget.

Inter behövde vinna mot Lazio för att knipa den sista platsen till Champions League-kval. Men det såg mörkt ut för Milano-laget. Med tio minuter kvar ledde Lazio fortfarande med 2-1.

Då fick bortalaget straff. Fram stegade Mauro Icardi och satte dit sitt 29:e mål för säsongen, vilket innebär att han delar skytteligasegern tillsammans med Lazios Ciro Immobile.

Strax efter Inters kvitteringsmål drog hemmalagets Senad Lulic på sig ett rött kort. Inter kunde trycka på ännu mer och Matias Vecino kunde nicka in det avgörande 3-2-målet för Inter.

- Vi nådde vårt mål efter mycket hårt arbete. Vi var alltid med i matchen, men det krävdes styrka från laget att vända och förtjäna vår Champions League-plats, sager Inters ytterback Joao Candelo enligt Football Italia som hänvisar till Mediaset.

Målet innebär alltså att Inter tar den sista av fyra platser till Champions League. De övriga lagen som får chansen att spela turneringen nästa säsong är Juventus, Napoli och Roma.

- Laget är fantastiskt. Spelarna är fantastiska. Människorna är fantastiska, säger ytterbacken Cancelo.

Lazio: Strakosha, Felipe, de Vrij, Radu, Marusic, Murgia, Leiva, Milinkovic-Savic, Lulic, Anderson, Immobile

Inter: Handanovic, Cancelo, Skrinicar, Miranda, DÁmbrosio, Vecino, Brozovic, Candreva, Rafinha, Perisic, Icardi