Ibrahimovic målskytt på övertid - sköt Milan till cupsemifinal

Serie A

Zlatan Ibrahimovic hoppade in och blev målskytt.
Svensken sänkte Torino och tog Milan till cupsemifinal.
Nu väntar ett glödhett möte med förra klubben Juventus.

Milan tog under tisdagskvällen emot Torino på San Siro i kvartsfinalen i italienska cupen. Zlatan Ibrahimovic, som senast kom till spel i helgen i Serie A, började då på bänken och fick till en början se sitt Milan leverera på planen.

Giacomo Bonaventura gav redan i tolfte minuten Milan ledningen, men sedan vände Gleison Bremen på matchen för Torinos del. Den brasilianske mittbacken kvitterade först i 34:e minuten och ordnade sedan bortaledning i 71:a minuten. Torino såg därmed ut att vara på väg mot seger, men i 91:a minuten kvitterade Hakan Calhanoglu med ett stenhårt skott för Milan i mål till 2-2 och förlängning.

Ibrahimovic, som blev inbytt i 65:e minuten, hade däremot innan dess chans att avgöra matchen. Svensken mötte ett inspel framför ett vidöppet mål, men lyckades inte sätta bollen i nät, då kulan i stället gick i en båge över mål.

Men svensken fick sin revansch i andra förlängningskvarten. Först fick han se Calhanoglu ge Milan ledningen till 3-2 och sedan tryckte han på egen hand in 4-2 i mål till seger och avancemang till semifinal i cupen.

Milan ställs nu mot Ibrahimovics tidigare klubb Juventus i semifinalen i cupen, men först väntar på söndag möte med Hellas Verona i Serie A.

Publicerad 2020-01-28 kl 23:20